Afbeelding
Foto Theo Dedemsvaart.

ma 6 maart 2023

Afstamming


De blanke West-Europeanen staan er in de wereld niet best op. Zeker de mannen niet. Kolonisten, onderdrukkers, betweters, kunstrovers, milieuvervuilers, graaiers, vrouwenhaters. We dachten, dat we het in Europa wel zo’n beetje goed voor elkaar hadden. Niets blijkt minder waar. Heel Amerika en Australië zijn veroverd, overgenomen en bezet door Europeanen. De Amerikanen van de USA kunnen wel overal het belerende vingertje opsteken, maar in feite zijn het Europeanen, die het land hebben geroofd van de oorspronkelijke bewoners, die nu in kleine reservaten mogen leven en bekeken mogen worden. Interessant, die Indianen, die roodhuiden, ze zijn gelig en komen niet uit India.

Hoe zou dat toch komen, die vreemde oerdriften van de Europeanen? Waarschijnlijk zit het in de genen.

Over het ontstaan van de wereld, de fauna en de flora bestaan verschillende theorieën, die elkaar niet bijten, Schepping en Evolutie allebei even waar.

De mensen stammen af van de apen, althans de zwarten en de bruinen. Als je goed kijkt kun je het nog wel zien. Veel mensen lijken op sommige apen. Maar natuurlijk stammen de blanke of witte mensen niet af van de apen, zij hebben duidelijk een ander DNA. Deze groep mensen stamt af van de varkens. In Japan zijn ze al bezig met een reconstructie. Er worden varkens gefokt, die organen kunnen leveren voor zieke mensen. Witte mensen zijn duidelijk de varkens, die het voor het zeggen hebben in de wereld. Lees Animal Farm van George Orwell er nog maar op na. En laten we als West-Europa nou niet al tevreden knorren.


Bert Linde