Ga 15 maart stemmen! Dat is ons advies

di 7 maart 2023

Stem ze weg! Heeft u het ook gezien? Die posters op de verkiezingsborden, geplakt op die plekken waar de vrijwilligers van partijen in weer en wind hebben gestaan om ze op te plakken om u eraan te herinneren dat u woensdag 15 maart 2023 weer in vrijheid en veiligheid naar de stembus mag gaan.


Niet om mensen ‘weg’ te stemmen, maar gewoon door te stemmen! Op een partij die bij u past. In Overijssel heeft u héél veel keus! Nu is al zeker dat er minimaal door 5 partijen samengewerkt moet worden om een meerderheid te gaan vormen. Samenwerken betekent in de politiek niets anders dan thuis: Je krijgt niet altijd je zin en vaak moet je een compromis sluiten.

Dat is ook de basis van een democratie, bereidheid om samen te werken aan de toekomst. En je hoort ons niet zeggen dat democratie gemakkelijk en geweldig is of dat je binnen een partij het altijd eens bent. Zeker binnen een partij als de onze zijn we het vaak met elkaar oneens, maar we luisteren wel naar elkaar, komen tot compromissen al in ons verkiezingsprogramma. We realiseren ons: Een democratie is niet ideaal, maar een beter alternatief hebben we niet. Eigenlijk is dat vrij vertaald wat Winston Churchill ooit zei: “No one pretends that democracy is perfect or all-wise. Indeed, it has been said that democracy is the worst form of government except all those other forms that have been tried from time to time.”


Dus nu mag u volgende week naar de stembus. Natuurlijk zeggen wij: Stem VVD! Want wij zijn een partij van redelijke mensen. Een volkspartij van stad en platteland, een partij van optimisten en doeners, een partij die in oplossingen denkt en gelooft in innovaties. Dus niet schreeuwen aan de zijlijn, maar de handschoen oppakken. 


Eén partij kan dat in Nederland nooit alleen, je moet altijd samenwerken met partijen die ook die goede wil hebben om samen ons land klaar te maken voor de dag van morgen.
Want morgen vraagt om andere oplossingen dan de oplossingen van vandaag. We hebben nogal wat uitdagingen om aan te pakken: stikstof, energie, wonen, asiel om er maar een paar te noemen. Maar we hebben geen keus! We moeten ze aanpakken. Met het nuchtere verstand van Overijssel, niet wegkijken en doen alsof het er niet is. Aanpakken.

Dus uw stem is misschien deze periode wel belangrijker dan ooit te voren: voor onze eigen Provincie (en Eerste Kamer) en het Waterschap. Dus we sluiten graag af met onze oproep: STEM 15 MAART 2023!


VVD Hardenberg