Afbeelding

Volleybalvereniging DAC Dedemsvaart heren 1 neemt tweede plek in de derde divisie over

ma 6 maart 2023 Hardenberg

De mannen uit Dedemsvaart zijn er in geslaagd de tweede plek over te nemen van Vovem’90 uit Emmeloord. Vorige week dinsdag 28-02 speelde Dedemsvaart thuis een inhaalwedstrijd tegen Sudosa-Assen heren 3, een opleidingsteam van Assen voor jonge talenten en afgelopen zaterdag 04-03 speelde het een reguliere competitiewedstrijd tegen Voorsterslag/VC Zwolle heren 2.

Een wedstrijd op een dinsdagavond om 21u is niet de favoriet van DAC. Tel daar bij op dat Wouter Elbertsen niet inzetbaar was vanwege een eerder opgelopen blessure, Jorn Kooijmans niet aanwezig was en Jesse Broekman ook nog steeds geblesseerd is en de uitdaging is groot. Zodoende dat er wat opstartprobleempjes waren om de nodige scherpte te vinden. De eerste set ging gelijk op, met een grote foutenlast aan beide zijde. Tot 15-15 bleef het stuivertje wisselen, waarna Assen een kleine voorsprong van 2 punten wist te nemen. En ondanks het verschil van slechts 2 punten lukte het Dedemsvaart niet om weer langs zij te komen; 27-25 in het voordeel van Assen. Enigszins verrast en licht balend vanwege het setverlies probeerde DAC zich te herpakken, wetende dat het een tandje bij moest zetten om punten te halen. Gelukkig met resultaat waarbij Gerjan Smit andermaal een belangrijke rol vervulde, dit keer in de rol van libero. De tweede set ging naar Dedemsvaart met 25-19. De derde en vierde set waren de teams aan elkaar gewaagd, waarbij het Dedemsvaart was die de druk bij Assen neer kon leggen wat resulteerde in een grotere foutenlast bij Sudosa. De beide sets werden in het voordeel van DAC met 27-25 beslist en zo wisten zij 4 belangrijke punten in Dedemsvaart te houden.

Afgelopen zaterdag mocht het aantreden tegen Voorsterslag/VC Zwolle heren 2. Een team wat in de onderste regionen van de derde divisie dwaalt terwijl Dedemsvaart minimaal 2 punten nodig had om de tweede plek in te nemen. Jorn Kooijmans keerde terug in de basis, terwijl Bas Berends dit maal afwezig was. Tel daar de blessures bij op en de wisselmogelijkheden voor Winfred waren welgeteld nul. Zwolle was wederom een jonge ploeg met veel energie, wat bij Dedemsvaart helaas niet aanwezig was. Hoestend en proestend alsof het halve team onderdeel was van ‘zeehondencreche Pieterburen’ kwam het in de eerste set duidelijk te kort en strandde het bij 25-18. Op karakter werd set twee gewonnen met 25-22, waarna set drie weer werd weggegeven met 25-21 om set vier weer te winnen met 25-18. De beslissende vijfde set werd helaas verloren met 15-12 waardoor na 16 wedstrijden op rij winst, dit pas de derde verliespartij van dit seizoen is. Een complete off-day die we snel willen vergeten, maar toch twee punten erbij waardoor we op de tweede plek staan in de derde divisie met nog steeds uitzicht op de PD wedstrijden.