Afbeelding

Mariënberg doet Kloosterhaar te kort

za 4 maart 2023 Hardenberg

Voetbalvereniging Mariënberg speelde zaterdag 3 maart tegen Kloosterhaar en won de wedstrijd met 1-0.

Kloosterhaar had minimaal met één punt moeten vertrekken richting de Polderhoek. Ze gingen met lege handen huiswaarts, de thuisploeg deed wel wat de ‘Venerotten’ opzichtig nalieten, namelijk scoren. Vooral in de eerste helft hadden de voorwaartsen van Kloosterhaar minimaal twee of drie keren moeten scoren. Ze wisten telkens niet het juiste hoofd, de linker- of rechtervoet tegen het leder te krijgen. Toen het uiteindelijk wel een keer lukte stond Jelle Brinks, keeper in dienst van Mariënberg, op zijn plek. Mariënberg kon daar weinig tot niets tegenover stellen.
Het was Rolf Hofsink die het verschil tussen Mariënberg en Kloosterhaar uitdrukte in het enige juiste cijfer. Hij scoorde de enige treffer op een koud Westerpark na 56 minuten op aangeven van Job Wolters.
Mariënberg roeide met de riemen die het had, vaak tegen de stroom in. Kloosterhaar kwam er nog enkele keren gevaarlijk uit. Mariënberg nam door de overwinning op Kloosterhaar voorlopig afstand van de plekken nummer dertien en twaalf, die rechtstreekse degradatie betekenen.
De blik kan de komende weken worden gericht op de plekken 10, 9 en de zo felbegeerde veilige positie nummer acht.