Afbeelding

Crescendo-KNA geeft Brel & Brass concert

ma 6 maart 2023 Hardenberg

“Brel & Brass belooft ook voor ons een geweldig muzikaal feestje te worden. Zo’n topconcert is eens helemaal iets anders dan normaal. Want ook Franse chansons spelen is nieuw voor ons.”

Dat zeggen de musici Marissa Hans en Mincha Melenhorst van Crescendo-KNA. Ze zijn elke woensdag met het orkest fanatiek aan het repeteren. “Maar natuurlijk gaan we op 18 maart ook zélf de teksten en de Brel liedjes van Micheline van Hautem en ons eigen repertoire vieren. Én er van genieten …. in De Voorveghter!”

Tijdens de generale middagrepetitie gaan heel veel dingen op zijn plaats vallen. Dat vinden Marissa op haar klarinet en Mincha op haar hoorn. Het zijn twee van het zestig leden tellende grote harmonieorkest. Spannend vinden ze het zeker wel. “Maar wel gezonde spanning”, zeggen beide. “We zijn heel erg benieuwd hoe het in de samenwerking met een top chansonnière als Micheline zal verlopen. Maar vooral hoe het zal klinken als zij gaat zingen. Want daar gaat het om. De klarinetten met de wat warmere en rijke klanken zijn best een dingetje in het grote geheel van de harmonie. Dat geldt helemaal voor de hoorns, ‘want die kun je goed horen’, zo wordt altijd gezegd.” Marisa en Mincha en hun (koper)blazende collega’s weten daar alles van.

Uniek concept

Jacques Brel wordt vaker bezongen, maar het Brel & Brass concept is wel een gouden formule. Inmiddels hebben al ruim zestig edities van Brel & Brass in de wereld plaatsgevonden. Nu gaat Micheline van Hautem samen met Crescendo-KNA haar liefde voor Franse muziek in De Voorveghter uitdragen. De ooit van Amsterdam naar Zuid-Frankrijk verhuisde Belgische zangeres brengt, vergezeld door bastrombonist Jos Jansen als speciale gast, met Brel & Brass een verrassende hommage aan de internationaal beroemde zanger, componist en tekstschrijver Jacques Brel. Micheline laat zich op haar tournee begeleiden door plaatselijke muziekverenigingen, zoals in dit geval door het nieuwe elan van Crescendo-KNA uit Gramsbergen/Hardenberg. Alle arrangementen zijn nieuw en speciaal voor Brel & Brass geschreven. Theaterdirecteur Jan Maarten Veurink: “We zijn in de gemeente Hardenberg rijkelijk bedeeld met veel prachtige muziekverenigingen. Elk jaar mogen we van hen genieten als ze strijden om de felbegeerde Gemeentevlag. Toen deze voorstelling op ons programma pad kwam, dachten we direct terug aan mooie samenwerkingen die we eerder hadden rondom voorstellingen van Gé Reinders. Via Stichting HaFaBra kwamen we opnieuw in contact met Crescendo-KNA en zij waren onmiddellijk enthousiast om hun medewerking hieraan te verlenen.” 

Brel & Brass belooft zonder meer een geweldig muzikaal feest te worden.

Kaarten voor 18 maart zijn op de website www.voorveghter.nl te bestellen, telefonisch via 0523- 280350 of tijdens de openingstijden aan de theaterkassa verkrijgbaar. De kassa van De Voorveghter is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding