Afbeelding
G. Brokelman

Vereniging Voor Bedrijfsvoorlichting Hardenberg viert 75 jarig jubileum

vr 3 maart 2023 Hardenberg

Vrijdag 3 maart was het voor de vereniging VVB Hardenberg een heugelijke dag. Vereniging Voor Bedrijfsvoorlichting Hardenberg (specifiek melkveehouderij) vierden hun 75-jarig bestaan in de Voorveghter, met een bijzonder inspirerend dagprogramma. Het thema was: ‘Woar komme wi’j vandan?.

‘s Morgens vierden de leden het jubileum, hierin was een rol weggelegd voor een aantal oud-bestuurders. Er werden liederen en columns van Daniel Lohues ten gehore gebracht. Tijdens de middag mochten de leden gebruik maken van een uitgebreide Vechtdallunch van het Streekhuis in Hardenberg.

‘s Middags was er een zeer inspirerend middagsymposium  met uitdagende sprekers landschapsarchitect en oud-rijksbouwmeester Floris Alkemade en Ron Methorst, een bevlogen Lector omgeving inclusief ondernemer aan Aeres Hogeschool Dronten. 

Na het ochtendprogramma werd er een foto gemaakt met de deelnemers bij en op de nieuwe plek van het ‘Landbouwbeeld’ op het Badhuisplein. Want dit beeld is namelijk nog helemaal actueel. De transitie in de agrarische platteland, benadrukt nog steeds de grote band die er is tussen stad en platteland. Hardenberg is daarin een mooi voorbeeld.