Afbeelding

Vitaal Vechtdal Challenge

zo 26 februari 2023 Hardenberg

De wandelcoaches zijn er klaar voor, de routes zijn in de maak en de zorg- en welzijnsprofessionals zijn uitgenodigd om mee te wandelen. Op 4 en 6 april wordt er (weer) gestart met de Vitaal Vechtdal Challenge. Wandel jij mee?

De Vitaal Vechtdal Challenge begint een begrip te worden in de regio. Dit gratis wandelprogramma van 20 weken richt zich speciaal op mensen met een chronische aandoening. Chronische aandoeningen zijn onder andere diabetes, longaandoeningen zoals COPD, hart- en vaatziekten en kanker. Ook ex-coronapatiƫnten worden uitgenodigd om mee te doen. De challenge is gericht op de beginnende wandelaar die kennis wil maken met wandelen, op mensen die conditie willen opbouwen en op mensen die onder professionele begeleiding weer vertrouwen willen krijgen in hun eigen lichaam.

Net als voorgaande jaren wordt er gewandeld in Hardenberg, Ommen, Dalfsen en Avereest. De challenge wordt op zaterdag 16 september afgesloten met een gezamenlijke wandeling van 3, 5 of 10 kilometer ergens in het Vechtdal. Dit jaar zal er tijdens de challenge nog meer aandacht worden besteed aan zelfstandig het hele jaar door blijven wandelen.

Meer informatie over de Vitaal Vechtdal Challenge is te vinden op www.vitaalvechtdal.nl/challenge

Bent u op zoek naar een andere beweegactiviteit? Kijk dan eens op Gewoonactief.nl (gemeente Hardenberg), VitaalOmmen.nl (gemeente Ommen) of Kerngezonddalfsen.nl (gemeente Dalfsen).