Afbeelding
Harry Kruiper

Ga mee op musicalkamp. Dans, zing en acteer in een echte Musical: ‘Aladdin’!

za 4 maart 2023 Hardenberg

Dat was de boodschap én het succes dat de jongerenwerkers van Saam Welzijn uit Dalfsen en van De Stuw in Hardenberg uit droegen om samen te werken aan talentontwikkeling en tegen eenzaamheid. Doel: nieuwe mensen ontmoeten én in drie dagen tijd een musical maken tijdens de voorjaarsvakantie. Voor welke jongeren dan ook! Daartoe gingen ze met zijn allen op kamp. Al die dagen lang. Waarom? Om in de musical Aladdin (ja, die grote Broadway musical) te gloreren en om het succes van de charmante straatdief Aladdin en de prachtige prinses Jasmine te laten zien. De jongeren maakten er twee keer een super wervelende show van. Vol humor, dramatiek, kleurrijke kostuums en met special effects voor het publiek in De Carrousel in Ommen.

Tijdens het kamp was ieder met zijn eigen talent bezig op het gebied van kunst, theater, dans en/of zang. Het kamp heeft een positieve benadering waarin jongeren geactiveerd worden om hun talenten te verkennen. De jongeren krijgen dan de waardering en erkenning die ze verdienen. En die tot uitdrukking komt in de musical Aladdin. Zo kreeg elk een eigen rolletje toebedeeld. Sommigen zijn bezig geweest met het bouwen van het decor en kostuums en de dansers maakten samen met een docent fraaie choreografieën. Anderen speelden in een groepje het theater plat of zongen in De Carrousel de sterren van de hemel. 

Vechtdal brede samenwerking tussen vrijwilligersorganisaties

Het musicalkamp werd al langer georganiseerd in Dalfsen maar omdat er ook vraag was in Hardenberg hebben we het aanbod aan elkaar gekoppeld. Dat zegt jongerenwerker Emmelie Luiken van De Stuw. “Soms is het goed om buiten je eigen woonplaats nieuwe mensen te leren kennen die dezelfde interesses hebben. Naast het repeteren zetten we daarbij ook de ontmoeting centraal. Want ook ’s avonds worden er activiteiten op touw gezet waarin de deelnemers gaan samenwerken en elkaar beter leren kennen.”

De jongerenwerkers vinden ‘inclusie’ ontzettend belangrijk. Iedereen kan tijdens zo’n kamp deelnemen, het maakt niet uit wie je bent of je ergens ervaring mee hebt. Dat uitgangspunt is altijd al vanzelfsprekend geweest. Emmelie (13 jaar dansles ervaring en bedenker van het musicalkamp): “Het is geweldig om te zien dat jongeren al op de eerste dag volledig zichzelf durven te zijn, we doen er alles aan dat ze zich prettig voelen. De vrijwilligers zijn dans-, theater- en zangdocenten die er de hele tijd bij zijn en er een mooie productie van maken. Daarnaast zijn er ook coaches die zich juist richten op ontmoeting en inclusie. Alles vond dus plaats in de voorjaarsvakantie en was voor jongeren van 11 tot 19 jaar. Er was financiële ondersteuning van Vecht voor Jeugd en van Jeugdfonds Sport en Cultuur. En natuurlijk met dank aan het super meelevende enthousiaste publiek tijdens de beide voorstellingen in De Carrousel”.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding