Blij met subsidie voor schuiftafel

di 28 februari 2023

Vervolg van pagina 28


Para Tafeltennis training Centrum

TTV Dedemsvaart is in de jaren zestig opgericht en heeft bijna 80 leden, waarvan 16 jeugdleden. Ook de tak Oldstars is vertegenwoordigd binnen de vereniging. Sinds vorig jaar is Paratafeltennis een belangrijk onderdeel binnen de vereniging. “Twintig zondagen per jaar komen hier leden uit geheel Noord Oost Nederland trainen. Van TTV Dedemsvaart doen hier vijf spelers aan mee, maar in totaal zijn er 14 spelers. Dit hebben we ook kunnen opzetten door een bijdrage uit het Spel- en Sportakkoord. De sport tafeltennis is heel geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Het mooie van de trainingen op zondag is dat het echt gericht is op je eigen beperking. Je leert gebruik te maken van je handicap.”


Tafeltennistalent

Mariëlle Boers is in 2012 begonnen met tafeltennis. “Ik heb jaren gezwommen maar dit werd lichamelijk te zwaar. Ik heb eerst in Zwolle gespeeld maar deze accommodatie was niet optimaal toegankelijk. In 2014 ben ik lid geworden bij TTV Dedemsvaart en sinds februari 2020 ben ik lid van het bestuur en in coronatijd heb ik de trainersopleiding gevolgd en met succes”. Marielle traint naast de zondag ook mee met de reguliere groep op dinsdag en donderdag. Jaarlijks zijn er zes paratoernooien en dan is er als afsluiter het NK. Mariëlle speelt in het Nederlands talententeam. In 2015 nam Mariëlle voor het eerst deel aan de Nederlandse Kampioenschappen paratafeltennis, in Zoetermeer. Hier won zij in speelsterkte 6 de Nederlandse titel in het dubbelspel samen met Silvia Polstra. In 2016 werden de Nederlandse Kampioenschappen paratafeltennis gehouden in Made. Tijdens deze kampioenschappen won Mariëlle de zilveren medaille in het enkelspeltoernooi speelsterkte 6. Tevens behaalde Mariëlle in oktober 2016 de derde plaats tijdens het ranglijsttoernooi in Amersfoort. Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen paratafeltennis 2017 in Rotterdam behaalde Mariëlle samen met Femke Cobben de vierde plaats in het dubbelspeltoernooi speelsterkte 3. In 2022, wederom in Rotterdam, won ze de bronzen medaille in het enkelspel in speelsterkte 5 “Vorig zomer heb ik samen met een Koreaanse speelster meegedaan aan het dubbelspel tijdens een wereldranglijst toernooi in Tsjechië. Hier wonnen we de zilveren medaille. Dit was heel bijzonder. Ik kon geen Koreaans en zij kon maar een paar woorden Engels. Met gebaren moesten we alles aan elkaar duidelijk maken. Een heel bijzondere ervaring”. Mariëlle staat op dit moment op nummer acht in de top tien. Zij hoopt in de top 6 te komen dan is ze zeker van het WK. 


Informatie

Wilt u meer informatie over de tafeltennisclub kijk dan op www.ttvdedemsvaart.nl. "Hier verschijnt binnenkort de informatie over schuiftafeltennis als er iets meer bekend is. Maar heb je interesse dan kun je altijd binnenlopen aan de Buizerdweg”, eindigt Mariëlle het gesprek.