Consulente TEK, Sylvia Kulpe – Hamberg zal het spreekuur voor steunkousen in het Saxenburgh Medisch Centrum gaan verzorgen.
Consulente TEK, Sylvia Kulpe – Hamberg zal het spreekuur voor steunkousen in het Saxenburgh Medisch Centrum gaan verzorgen.

Nieuw spreekuur voor steunkousen

di 28 februari 2023

Met ingang van 1 februari 2023 beschikken wij ook voor het aanmeten en leveren van therapeutisch elastische kousen, in de volksmond ook wel steunkousen genoemd, en compressie hulpmiddelen over een behandelruimte in Saxenburgh Medisch Centrum. In Saxenburgh Medisch Centrum verzorgen onze adviseurs van de orthopedische schoenmakerij en instrumentmakerij al jaren spreekuren voor onze klanten met orthopedische schoenen, steunzolen, arm- en beenorthesen en arm- en beenprothesen. Hierbij werken zij samen met de specialisten in de het ziekenhuis.

Roessingh Revalidatie Techniek vindt samenwerking met andere zorgverleners in de regio en zorg dicht bij onze klanten erg belangrijk. Daarom werken wij samen met huidoedeemtherapeuten en oedeemfysiotherapeuten in de regio om het behandeltraject samen met de klant zo goed mogelijk af te stemmen en zo kort mogelijk te houden. Vooral wanneer er sprake is van oedeem (dikke arm of been) zal er eerst gezwachteld moeten worden. Hierbij is goede afstemming met therapeut en/of thuiszorg erg belangrijk voor een doelmatige oplossing. Met een medische verwijzing van huisarts of specialist kunt u rechtstreeks bij ons terecht.


Consulente TEK, Sylvia Kulpe – Hamberg zal dit spreekuur verzorgen. Zij is al ruim vijfentwintig jaar actief in de kousenbranche en werkzaam bij Roessingh Revalidatie Techniek. Zij zal samen met u kijken naar een goede voorziening, waarbij tegenwoordig veel kan in uitvoeringen, types en kleuren. Ook zal zij samen met u kijken of het aan- en uittrekken van de kous zelfstandig kan, of met een hulpmiddel en/of inzet van een ergotherapeut.


Het spreekuur TEK (Therapeutisch Elastische Kousen) is op de dinsdagochtend (Saxenburgh Medisch Centrum - poli revalidatie – route 50 – wachtruimte L). Wij werken alléén op afspraak. Een afspraak maken kan op de volgende manier: Telefonisch via ons centrale nummer: 088 - 999 0 777 of per e-mail naar: telefoon@rrt.nl

Meer informatie over RRT? Neem een kijkje op onze website www.rrt.nl.

Afbeelding