Afbeelding

Uitdagend Symposium toekomst Landbouw

ma 27 februari 2023 Hardenberg

De VVB in Hardenberg viert op 3 maart haar 75-jarig bestaan in theater de Voorveghter in Hardenberg. Het programma begint om 13.30 uur en eindigt om 15.45 uur. Onderdeel van het programma is een middagsymposium. De VVB staat voor Vereniging Voor Bedrijfsvoorlichting. 

Deze vereniging is indertijd opgericht, om door specifieke voorlichting de melkveehouderij, na de oorlog op een hoger plan te brengen. En dat er nooit meer honger zou zijn in Europa. Tegenwoordig staat de melkveehouderij voor geheel andere uitdagingen. Overheden, provincies en allerhande verenigingen, gaan in toenemende mate zich bemoeien met productieomstandigheden en dierwelzijn en buitengebied. Met dit symposium willen ze een positieve manier de rol van de agrariërs voor het voetlicht brengen. Er zijn veel meningen. Maar de rol van de boer, voor de productie van goed en betaalbaar voedsel, de rol van de boeren voor de gezamenlijke positie rondom de natuur, met de overheid en burgers, blijft een heel belangrijke.

Bij het 75-jarig bestaan past dit uitdagend symposium. Er zijn twee sprekers uitgenodigd rondom het thema ‘Nieuwe uitdagingen? Het is van alle tijden’. Spreker 1 is Floris Alkemade, bekend van zijn uitspraak: “Er zijn eerder te weinig, dan teveel boeren”. Gedaan in de uitzending van Zomergasten. Floris is landschapsarchitect en oud- rijksbouwmeester. Tweede spreker is Ron Methorst, lector omgeving inclusief ondernemen aan Aeres Hogeschool in Dronten. Ron heeft als drive, de boerderij te verbinden met haar omgeving.

In de blauwe foyer van het Theater leidt dagvoorzitter Bert Ruitenberg uit Dalfsen de aanwezigen door het programma. Deze dag wordt in samenwerking met de gemeente Hardenberg mogelijk gemaakt.  Opgave kan tot en met 2 maart via agro@hardenberg.nl