Afbeelding

Fase II ‘De Wieken’ van start

vr 24 februari 2023 Hardenberg

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg hebben dinsdag 22 februari groen licht gegeven voor de verdere uitwerking van het bouwplan ‘Lutten, De Wieken II, fase 2’ . Dit woningbouwplangebied bevindt zich ten zuiden van de meest recente nieuwbouwwijk ‘De Wieken I’ en ten oosten van de historische begraafplaats 

Er wordt op dit moment volop gebouwd in Lutten. Alle beschikbare kavels zijn in Fase I uitgegeven, maar er is behoefte aan meer. Daarom is besloten voor verdere uitwerking van het bestemmingsplan De Wieken II. In het nu uitgewerkte gedeelte van het plangebied kunnen 28 woningen gebouwd worden. Het gaat daarbij om 6 vrijstaande woningen, 10 twee-onder-een-kappers en twee rijtjes met elk 6 woningen, waarvan één met sociale huurwoningen. Dit programma is afgestemd met het Plaatselijk Belang Lutten. 

De 28 nieuwbouwwoningen zullen als energiezuinige woningen worden uitgevoerd. In het stedenbouwkundige plan is rekening gehouden met zongerichte verkaveling. Hierdoor kunnen zonnepanelen optimaal energie opwekken. De woningen zullen gasloos gebouwd moeten worden. Daarnaast zal bij de kavelverkoop worden gestimuleerd dat bij de bouw zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van duurzame en circulaire bouwmaterialen. In het openbaar gebied wordt voldoende groen aangelegd voor opvang van water. De gemeente zal daar waar mogelijk ook het groen in de particuliere tuinen stimuleren. 

Het ontwerp van het uitwerkingsplan wordt voorgelegd aan de provincie Overijssel en het Waterschap. Omwonenden en andere geïnteresseerden worden te zijner tijd uitgenodigd om het plan te komen inzien en om nadere informatie te krijgen.