Afbeelding

Raad akkoord met nieuwbouwplan

wo 22 februari 2023 Hardenberg

Met 30 stemmen voor en 1 stem tegen is dinsdag 21 februari het bestemmingsplan Hardenberg, Marslanden II, schoolgebouw en sportvelden door de gemeenteraad vastgesteld. Ook een motie van GroenLinks, waarbij het college wordt opgedragen om de ontwikkelruimte, die nog in het plan zit ‘groen’ in te richten, werd met 30 stemmen voor en 1 stem tegen, aangenomen. De motie werd mede ingediend door de fracties van de PvdA, ChristenUnie, Doen’33, OpKoers.Nu en D66. Wethouder Martijn Breukelman ontraadde de motie niet, maar kon/wilde ook niet garanderen dat er op termijn geen voorstel voor woningbouw in het beoogde gebied aan de raad wordt voorgelegd. “Je weet maar nooit,” aldus de wethouder. In reactie op een vraag van de heer Lennips van de ChristenUnie liet Breukelman weten dat het nieuwbouwplan over pakweg 3 a 4 jaar ook aan de oostzijde wordt ontsloten.  

Gijs Schuurman van 50Plus opperde nu eerst te gaan bouwen om vervolgens te kijken naar mogelijkheden voor een eventueel aangepaste speeltuin bij de nieuw te bouwen school. 

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een nieuwe school mogelijk met plek voor kinderopvang Daarnaast is het plan 2 hockeyvelden voor hockeyclub GZG te realiseren. De plek voor de school en hockeyvelden ligt ten noorden en oosten van Cirkel II en Marshoogte en grenst aan de Havermarsweg en de Plaggenmarsweg.