Afbeelding

Care4Uall voorziet in behoefte

vr 24 februari 2023 Hardenberg

Het team van de stichting Care4Uall kijkt terug op een fantastisch eerste jaar, waarin tal van activiteiten zijn gehouden en heel veel nieuwe aanmeldingen binnen zijn gekomen van kinderen en jongvolwassenen, maar ook van vrijwilligers. De stichting werd vorig jaar opgericht en bestaat uit een team van ervaringsdeskundigen en gediplomeerde (jeugd)hulpverleners uit de gemeente Twenterand. 

De stichting is onderdeel van Care4u. Dit is een kleinschalig gezinshuis, die een beschutte woonplek aanbiedt voor jong volwassenen al dan niet licht verstandelijk beperkt met een stoornis in het autistisch spectrum, gedragsproblemen en of psychiatrische stoornissen. Dankzij sponsoring van verschillende organisaties en ondernemers zorgt de stichting voor een gezellige dag voor alle kinderen met een rugzakje in de gemeente Twenterand en omgeving, waaronder met name ook Hardenberg.

Artiestenavond

De stichting wil het succes van het afgelopen jaar voortzetten en trapt in dit verband af met een Artiestenavond voor cliënten (en hun ouders/verzorgers) op dinsdag 28 februari, van 19.00 tot ongeveer 21.30 uur bij Bistro Festa aan de Valkenlaan 1a in Sibculo. Daarbij worden optredens verzorgd door Brian van Dalen, Rene Jansen,Berry Beugelink, duo C&M & Tineke Willems. Meer informatie hierover is verkrijgbaar via email: info@care4uall.nl.

Na de Artiestenavond staat er voor 3 maart een sport & spelmiddag gepland en wordt op 11 maart in het kader van NL Doet een sponsorloop gehouden, waarbij geld wordt ingezameld voor de inmiddels bekende buurtkastjes voor boodschappen. Van 25 maart tot en met 2 april richt Care4Uall  haar aandacht op de landelijke week van autisme en organiseert hierbij passende activiteiten onder het thema van dit jaar “Jij bent uniek!”

Veel steun

lDe stichting is met name de gemeente Twenterand enorm dankbaar, die vorig jaar een eenmalige subsidie heeft gegeven om vanuit de stichting meerdere, leuke en verschillende activiteiten op te zetten. “Op deze manier konden wij het afgelopen jaar ook enkele grote activiteiten organiseren die, voor sommige kinderen, anders onhaalbaar waren geweest. Zo hebben we met het mooie weer van afgelopen zomer onder andere flink met water kunnen spelen met als hoogtepunt het vlotten bouwen in het gat van Franke in Sibculo. Of wat te denken van het knuffelen met Alpaca’s, een Pokémon speurtocht afsluitend met een pannenkoek, laser gamen en discozwemmen met een echte dj,” juichen de teamleden van de stichting. Zij zijn met name ook de vrijwilligers zeer dankbaar. “Zonder hen zouden wij nooit met meerdere kinderen tegelijk op activiteit kunnen. Voor het aankomende jaar willen wij als stichting graag op deze manier verder en mogen wij opnieuw de gemeente Twenterand bedanken voor de mogelijkheid tot subsidieverstrekking. Ook lokale ondernemers mogen wij zeker niet vergeten voor hun geweldige sponsoring,” aldus de teamleden, die er opnieuw een fantastisch jaar van hopen te maken. Kijk voor meer info op www.care4youall.nl