Het trio Rusanovsky’ verzorgt in de Reestkerk muziek vol emotie en eerlijkheid.
Het trio Rusanovsky’ verzorgt in de Reestkerk muziek vol emotie en eerlijkheid. Eigen foto

SKOA verwelkomt ‘Trio Rusanovsky’

di 24 januari 2023

In de reeks concerten van de Stichting Kamermuziek Oud-Avereest (SKOA) wordt op zondag 19 februari in de Reestkerk in Oud Avereest een concert gehouden met het trio Rusanovsky.

Het trio wordt gevormd door Leon Rusanovsky en zijn twee kinderen Julia en Arthur Rusanovsky. 


Mooie mix

Het programma van het trio is een mix van klassiek repertoire afgewisseld met bekende volksliederen. Het trio brengt een kleurrijk, levendig, melancholisch en emotioneel programma met verschillende ensemble formaties en instrumenten zoals viool, altviool, piano en gitaar. Het trio treedt op in kleine en grote zalen in binnen- en buitenland, zoals het Concertgebouw van Amsterdam, de Grundbuchhalle in Hamburg en het Russian American Culture Centre in New York. Tijdens het staatsbanket in Berlijn hebben twee leden van het ensemble de muzikale omlijsting verzorgd voor Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en bondspresident Steinmeier.


Eerlijke muziek

De muziek van het trio zit vol emotie en eerlijkheid. Of het nu een inspirerend ritme of een oprecht lied is, de leden van Trio Rusanovsky omarmen hun muziek sinds ze in 2019 hun krachten bundelden. Kortom: muziek vol passie en professionalisme.


Gevarieerd repertoire

Op 19 februari speelt het trio onder meer E. Ysaÿe Trio ‘le londres’ voor twee violen en altviool, ‘My Yiddishe Mama’ voor twee violen en altviool, ‘M. Legrand Les Parapluies de Cherbourg’ voor twee violen en piano en een aantal Oekraïense liederen voor twee violen en piano. "Vooral dit laatste heel mooi omdat er weer een tiental Oekraïense vluchtelingen in het publiek zal zitten," aldus de organisatie. 


Toegangskaarten

Iedereen wordt van harte uitgenodigd om het bijzondere en inspirerende concert bij te wonen, dat op zondag 19 februari om 15.00 uur in de Reestkerk begint. Toegangskaarten voor het SKOA-concert zijn te bestellen via de website www.skoaconcerten.nl