Wilt u voorlezen? Meld u aan

di 24 januari 2023

Vervolg van pagina 14.

Wordfeud spelen

Annemiek is door omstandigheden en de feestdagen al enkele weken niet geweest bij mevrouw van Duiven op het moment dat dit artikel wordt geschreven. “Natuurlijk heb ik haar gemist. Maar we houden contact. Ook nodigt mij mevrouw Duiven mij uit voor Wordfeud. En dan spelen we samen”, vertelt Annemiek. “Van een persoon op Wordfeud kan ik niet winnen. Maar die heeft er vast een boek naast”, vertelt mevrouw Duiven lachend. Ook in coronatijd heeft Annemiek voorgelezen. Op afstand en met een mondkapje. Annemiek geeft aan dat het juist goed was dat ze doorgegaan zijn met voorlezen. Anders ben je ook alleen. “Het is voorlezen is voor mij niet voor de eenzaamheid. Ik woon dicht bij mijn kinderen. Maar het is gewoon fijn”, eindigt mevrouw Duiven het gesprek.


Project gaat van start in Hardenberg

“We zijn in zomer 2019 begonnen met het werven van vrijwilligers voor ‘Samen VoorLezen in Dedemsvaart. Maar net dat het een beetje opgang kwam was daar corona en lag het project bijna helemaal stil. We hebben in Dedemsvaart acht voorlezers waarvan er op dit moment vijf actief zijn. We zouden graag meer deelnemers willen hebben in Hardenberg en in Dedemsvaart. Maar de doelgroep is een groep die niet zichzelf spontaan aanmeldt. In Hardenberg wordt het project net opgestart. Er zijn vier vrijwilligers die direct aan de slag kunnen. Twee gaan voorlezen bij zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg en twee bij individuele deelnemers”, laat Janny van den Broek namens de bibliotheek weten. 


Wilt u graag voorgelezen worden?

Bent u of kent u iemand die graag voorgelezen wil worden meldt u aan bij Janny van den Broek, via 0523-270271 of mail naar janny.vandenbroek@bibliotheekhardenberg.nl.