Er wordt door de musici van Crescendo-KNA en zangeres Micheline van Hautem volop gerepeteerd om goed voor de dag te komen.
Er wordt door de musici van Crescendo-KNA en zangeres Micheline van Hautem volop gerepeteerd om goed voor de dag te komen.

Bijzonder Brei & Brass concert

ma 23 januari 2023

Een muzikale theaterbeleving van de bovenste plank. Met 5-sterren chansonnière Micheline van Hautem én Harmonie Crescendo-KNA. Dat wordt het Brel & Brass concert op 18 maart in De Voorveghter tijdens een bijzondere avond.  

Want de mooiste liederen van Jacques Brel, begeleid met de warme klanken van harmonie muziek, zullen die avond in het theater aan het vernieuwde Badhuisplein een verbluffende indruk gaan maken. Die grote eer komt enerzijds toe aan Harmonie Crescendo-KNA. In 2018 gingen ze samenwerken, de twee harmonieorkesten Crescendo Gramsbergen en Kunst Na Arbeid Hardenberg. Het mondde uit in een mooie en soepel verlopen fusie tussen de beide verenigingen. Door corona lag ook de muziekwereld een poos stil. Samen zaten ze al die tijd nog in een soort cocon, maar nu gaat het mooie geheel zich ontpoppen. En hoe!


Anderzijds Micheline

Want theaterdirecteur Jan Maarten Veurink kwam met de fameuze Belgische zangeres Micheline van Hautem op de proppen. Ze is vooral ook bekend vanwege haar op maat gemaakte Brel arrangementen en laat zich graag begeleiden door plaatselijke muziekverenigingen waarmee ze samen haar gevoelige en expressieve zangkwaliteiten naar het publiek overbrengt. Hij legde onmiddellijk de unieke verbinding tussen Micheline en Crescendo-KNA. 

Micheline's Brel & Brass kent wel een heel bijzondere aanpak. In het begin van haar carrière was de chansonnière voornamelijk actief als zangeres in diverse pop- en rockgroepjes. Daarna ging ze hard op zoek naar haar eigen stijl. En die vond ze in de interpretaties van jazz, Engelse crooners en Frans chanson. Ze verhuisde er voor naar New York. Haar definitieve doorbraak kwam met haar interpretaties van Jacques Brel. Nu toert ze dus door België en Nederland met 'Brel & Brass'. Ze laat weten: “Ik probeer altijd met een open geest en zonder verwachtingen naar een voorstelling te gaan. De muziek te laten spreken, de synergie met het orkest te laten gebeuren en met liefde voor de muziek die samenwerking aan te gaan. Samen met Jos Jansen, mijn special guest op bastrombone, proberen we steeds het moment te laten spreken. Daarbij is het ene orkest het andere niet. Een brassband klinkt veel gebralder. Met een harmonie, zoals Harmonie Crescendo – KNA klinkt het veel opener en voller. Het orkest is al wekenlang fanatiek aan het repeteren onder leiding van dirigent Wim Booij. Hij zegt op zijn website: “Muzikaal resultaat is een moment.Het is uniek.” De muzikanten staan daar achter en men vindt het een hele eer om deel te mogen uitmaken van Brel & Brass.



Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding