Afbeelding
Gert Stegeman

Marit wint lokale Voorleeswedstrijd

di 24 januari 2023 Hardenberg

Marit Okken, leerling van De Wegwijzer in Schuinesloot is winnares geworden van de Voorleeswedstrijd, die maandag 23 januari in de balletzaal bij de Bibliotheek in het LOC-gebouw in Hardenberg is gehouden. 

Marit las voor uit het boek Mees Kees op kamp, geschreven door Mirjam Oldenhave. De jury, gevormd door Freddie Schuldink (beleidsambtenaar cultuur Gemeente Hardenberg, Karin Kosters (coördinator VoorleesExpress) en Janko Ekkel (auteur, uitgever en schrijfcoach),  koos voor haar omdat zij op een rustige en duidelijke manier voorlas met de juiste intonatie en regelmatig oogcontact had met het publiek. Marit is een van de drie schoolkampioenen, die namens de gemeente Hardenberg doorgaat naar de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd op 23 februari in De Carrousel te Ommen. 

Bibliotheek Hardenberg houdt de lokale finale van De Nationale Voorleeswedstrijd voor alle schoolkampioenen uit de groepen 7 en 8 van de basisschool. In totaal doen 28 schoolkampioenen hieraan mee, verdeeld over drie rondes. 

                                                               

In het LOC werd aandachtig geluisterd naar de lokale Voorleeskampioenen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding