De vijf solisten van TALITHA Slagharen
De vijf solisten van TALITHA Slagharen twirlphoto.nl

Andrea behaalt goud op NK twirl

ma 23 januari 2023 Hardenberg

Afgelopen weekend was het NK twirl 2022 van de KNMO-ntsb. Twirlers van het hele land kwamen samen in Almere om te strijden voor de medailles. Zo ook een vijf tal solisten van de Twirlvereniging Talitha uit Slagharen. Voor Andrea Zandbergen werd dit weekend er een met een gouden randje.

Andrea deed met drie routines aan dit NK mee. Met haar 1-baton moest ze op zaterdag 21 januari in de voorronde strijden tegen een deelnemersveld van ruim 20 sporters. Hier behaalde ze een tweede plaats en mocht ze door naar de finale. In de finale deed ze er nog een schepje bovenop en dit werd beloond met de gouden plak. Op zaterdag mocht ze ook nog haar dance laten zien en deze werd beloond met de zilveren plak. Zondag was Andrea nog een keer aan de beurt, dit keer samen met haar trainingsmaatje Noa-Quinn van Dijk. Het duo mocht hun dance laten zien en ook deze werd beloond met een gouden medaille. Extra knap, want de meiden hadden de volledige dance nog maar een keer eerder op een wedstrijd gedaan. 

Manon van der Kemp begon zaterdag met haar 1-baton routine direct in de finale met een veld van 16 deelnemers. Ze liet een sterke routine zien en werd beloond met de bronzen plak. ’s Middags mocht ze haar 2-baton routine laten zien en deze werd beloond met een zilveren plak. Op zondag ging Manon samen met haar trainingsmaatje Carmen Stoffers de vloer op met hun duo dance routine. Met deze routine grepen ze net naast de medailles, want ze werden vierde.

Carmen mocht op zaterdag in dezelfde categorie als Manon ook haar 1-baton routine laten zien. Carmen liet een nette routine zien en werd uiteindelijk tiende. ’s Middags mocht Carmen nog met haar dance op de vloer. Met deze routine werd ze twaalfde in een veld van 17 deelnemers.

Als vijfde solist mocht ook Sarah Offringa naar dit NK. Sarah moest met drie solo routines aantreden. Op zaterdag begon ze met haar 1-baton in de voorrondes met een deelnemersveld van ruim 30. Hier plaatste ze zich net als Andrea op plek twee en mocht ze door naar de finale op zondag. Daarnaast mocht ze op zaterdag ook met haar 2-baton optreden. Hiervoor haalde ze brons. Zondags begon Sarah wederom met haar 1-baton en haar routine werd uiteindelijk beloond met de derde plek en dus brons. Sarah mocht zondags ook haar dance laten zien, hierin werd ze achtste.

De vereniging traint op maandagavond in Slagharen en op donderdag in Hardenberg. Nieuwe leden zijn welkom, dus als je nieuwsgierig bent naar onze sport, kan je geheel vrijblijvend een keer meekomen kijken of trainen met onze vereniging.