KV Juventa

Nipte nederlaag voor Juventa

ma 23 januari 2023 Hardenberg

Zaterdag 21 januari stond de eerste uitwedstrijd van 2023 op het programma voor de geelhemden. Het eerste team reisde af naar het Drentse Ruinerwold om te spelen tegen KIOS.

In het verleden wist deze oude bekende zich voornamelijk aan de juiste kant van de score te manoeuvreren. Wel wist Juventa dat er wat te halen viel, aangezien het in voorgaande wedstrijden dichtbij kon blijven. De stand op de ranglijst laat zien dat Juventa de punten goed kan gebruiken. KIOS daarentegen draait bovenin mee en wil het gat met koploper NKC niet op laten lopen. Scheidsrechters Munneke en Bakker waren deze wedstrijd verantwoordelijk voor de arbitrage. In het begin van de wedstrijd waren de kansen voornamelijk voor de uitspelende ploeg, echter de afronding bij de thuisploeg. Daardoor wist KIOS een 5-2 voorsprong te pakken in de beginfase. Leroy Otten gaf de Hardenbergers het goede voorbeeld door met een vrije bal de 5-3 binnen te schieten. De gasten trokken de stand weer gelijk tot 6-6 en pakte daarna via de sterk spelende Jet Naberman een 6-7 voorsprong. KIOS liet zien een goed scorende ploeg te zijn en sloeg een gaatje door een 12-9 voorsprong te pakken. Voor de rust counterde Juventa om zo met een minimale achterstand de rust in te gaan, 14-13 ruststand.

Na de rust

Maaike Smits kwam na de rust in het veld voor Laurie Wilps. Na de hervatting trok Juventa de stand weer gelijk en pakte het brutaal de voorsprong, 14-15. De tweede helft een periode waarin de korf moeizaam gevonden werd. KIOS nam het heft in handen en noteerden een 19-17 tussenstand. Wilco Hennink bracht het verschil weer naar één. Daarna liet de thuisploeg er geen gras meer over groeien en scoorde, na de 19-18, viermaal achtereen. Hielke Tigelaar maakte de 23-19. Junioren Joost van der Noordaa en Mandy Colling mochten hun talenten laten zien door een invalbeurt te maken. Voor Mandy Colling haar debuut in het eerste. In de laatste minuten speelde Kios rommelig, waardoor Juventa nog via Kirsten Boon met twee goals de eindstand liet noteren op 23-21. Volgende week een herkansing tegen Amicitia, thuis om 18:30.