Katrien Dragt (links) werd tijdens de jaarvergadering in de bloemetjes gezet vanwege 50 jaar trouw lidmaatschap van Vrouwen van Nu.
Katrien Dragt (links) werd tijdens de jaarvergadering in de bloemetjes gezet vanwege 50 jaar trouw lidmaatschap van Vrouwen van Nu.

Vrouwen van Nu huldigt jubilarissen

za 21 januari 2023 Hardenberg

Tijdens de jaarvergadering van Vrouwen van Nu Balkbrug op 17 januari, was er veel tijd ingeruimd voor de huldiging van 4 jubilarissen. Dit betreft Lummy ten Kate-Jager en Katrien Dragt-Zandink, die beiden al 50 jaar lid zijn. Marry Gort-Kremer en Mien Rijkeboer- Hallink, die dit jaar 100 hoopt te worden, werden gememoreerd vanwege 40 jaar trouw lidmaatschap. Door omstandigheden kon alleen Katrien Dragt lijfelijk aanwezig op de jaarvergadering. Zij werd lovend toegesproken door voorzitter Betty Ahuis en kreeg bloemen en een attentie aangeboden. Het bestuur gaat op een later tijdstip op bezoek bij de andere jubilarissen.

Naast de huldiging van de jubilaris was er aandacht voor een bestuurswisseling. Remien Margrié nam afscheid omwille van gezondheidsredenen. Haar plaats in het bestuur wordt overgenomen door Joke Put-Korenberg. Ook Gerrie Harke-Oosterhuis nam afscheid. Zij was 8 jaar actief als bestuurslid. Aftredend bestuurslid Henny Toersen - Goudsblom werd herkozen. Allen werden bedankt voor hun inzet van de afgelopen jaren en kregen uit handen van de voorzitter bloemen aangeboden. Als nieuweling in het bestuur werd Gerrie Huzen-Hekman verwelkomd.

“Vrouwen van Nu kijkt terug op een goed jaar 2022, waarin zich een aantal nieuwe jonge leden bij de vereniging hebben aangesloten, waar de vereniging uiteraard erg blij mee is,” aldus de voorzitter

Na de pauze werd een presentatie gehouden door een medewerker van de wensambulance Oost Nederland, die vertelde over wat er zoal komt kijken bij een laatste wens van een patiënt. De boeiende verhalen werden door de aanwezigen zeer op prijs gesteld en door velen na afloop ondersteund met een gulle gift. De jaarvergadering werd afgesloten met een drankje en een hapje.

De eerstvolgende bijeenkomst van Vrouwen van Nu is op 21 februari in MFC ‘t Trefpunt in Balkbrug. Huite Zonderland, vader van de bekende Epke, is er die avond ook als gastspreker.  Aanvang 19.45 uur.