In het praktijkonderwijs leren leerlingen niet alleen uit boeken en online, maar vooral door te doen.
In het praktijkonderwijs leren leerlingen niet alleen uit boeken en online, maar vooral door te doen.

Pro Hardenberg houdt Open Dag

di 10 januari 2023

Op donderdag 19 januari 2023 organiseert PrO Hardenberg een OPEN DAG van 16.00 tot 20.00 uur. Belangstellenden zijn dan van harte welkom aan de Verlengde Korte Steeg 18 te Hardenberg, om kennis te maken met het Praktijkonderwijs. 


Wat is praktijkonderwijs?

Praktijkonderwijs is een belangrijk onderdeel van het regulier voortgezet onderwijs. Het is bedoeld voor leerlingen van 12 t/m 18 jaar die moeite hebben met leren op de traditionele manier. In het praktijkonderwijs leren leerlingen niet alleen uit boeken en online, maar vooral door te doen. In de praktijk dus.

"Een waardevolle vorm van onderwijs"

Praktijkonderwijs is een waardevolle vorm van onderwijs voor leerlingen die op de basisschool leerachterstanden hebben opgelopen. Soms kunnen ook leerlingen uit groep 7 al worden toegelaten.


Praktijkonderwijs kan ook een alternatief zijn voor leerlingen die leermoeilijkheden ervaren op het VMBO.


In het praktijkonderwijs staat naast de theorie vooral het trainen van praktische vaardigheden en het leren in de praktijk centraal, dat gebeurt in de (praktijk)lessen op school en via stages bij bedrijven en organisaties. Na het doorlopen van het praktijkonderwijs ontvangen leerlingen een diploma. 

Daarmee kunnen ze direct aan het werk of doorstromen naar een vervolgopleiding. Op PrO Hardenberg wordt ook Entree-onderwijs aangeboden, waarmee leerlingen hun MBO niveau 1 diploma in een bekende en vertrouwde omgeving kunnen halen.


PrO Hardenberg, een school waar leren in de praktijk wordt gebracht

PrO Hardenberg is een kleinschalige regioschool voor praktijkonderwijs met veel aandacht voor de individuele leerling. PrO Hardenberg bereidt jongeren zo optimaal mogelijk voor op een zelfstandig bestaan in onze maatschappij. Leerlingen van het Praktijkonderwijs hebben een goed perspectief bij het verlaten van de school. Bijna alle leerlingen hebben bij het schoolverlaten werk of gaan verder leren in het vervolgonderwijs.


Door de gunstige ligging nabij het station van Hardenberg komen leerlingen uit de wijde omtrek van de school. De school wordt bezocht door leerlingen uit de omgeving van Hardenberg, Coevorden, Dalen, Kloosterhaar, Vriezenveen, Vroomshoop en Dedemsvaart.

"Afgestemd
op de mogelijkheden en
wensen"

De jongeren die we op PrO Hardenberg begeleiden en coachen naar werk en zelfstandigheid, zijn mensen met mogelijkheden. Het onderwijs is afgestemd op die mogelijkheden en op de wensen van de jongeren zelf. Dat maakt dat we goed naar leerlingen luisteren en hun niet alleen onze kennis, maar vooral ook ons volledige vertrouwen geven. We bieden maatwerk, we werken samen met de jongeren aan hun persoonlijke ontplooiing. We kunnen dit niet alleen, daarom werken we nauw samen met de ouders, basisscholen, andere scholen voor VO, MBO-scholen, stagebedrijven en de gemeenten.


De OPEN DAG is bedoeld om belangstellenden kennis te laten maken met PrO Hardenberg

Nieuwsgierig geworden? Kijk alvast op de website of op de facebookpagina van
PrO Hardenberg.


PrO Hardenberg

Verlengde Korte Steeg 18

7772 RZ Hardenberg

Tel: 0523-267700

Email: info@prohardenberg.nl

Belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te komen maken met het praktijkonderwijs.