DAC Heren 1 wint twee keer in drie dagen

di 17 januari 2023 Hardenberg

De heren van Volleybalvereniging DAC Dedemsvaart speelden donderdag 12 januari de eerste wedstrijd van 2023 tegen koploper Flash Nieuwleusen. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd, maar het was DAC die er met de overwinning vandoor ging. Zaterdag 14 januari was de tweede competitiewedstrijd van DAC tegen Hevoc Heerenveen, waarbij het team uit Dedemsvaart duidelijk het sterkste bleek.

Het was Dedemsvaart die scherp wist te openen en met veel servicedruk gelijk een behoorlijk gat sloeg en Nieuwleusen het nakijken gaf. De eerste set was binnen voor DAC met 20-25. De tweede set kwam Flash meer en meer terug in de wedstrijd. Toch was het DAC die uiteindelijk sterker was en met 23-25 ook de tweede set won. De derde set was het erop of eronder voor Nieuwleusen. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd. Op 21-22 was het de libero van Nieuwleusen die zijn frustratie niet onder controle kon houden en zich moest melden bij de scheidsrechter. Een rode kaart zorgde ervoor dat er weer een klein gaatje in het voordeel van DAC op de borden stond. Deze voorsprong gaven ze ook niet meer weg en set drie werd met 25-27 gewonnen. Het lukte DAC niet om ook de laatste set binnen te slepen. Een teveel aan persoonlijke fouten bij DAC zorgde er voor dat Nieuwleusen met 29-27 toch een punt overhield aan deze wedstrijd.

Zaterdag 14-01 stond de tweede wedstrijd alweer op het programma. Her en der was de eerdere overwinning op Nieuwleusen nog voelbaar, en met een gebrek aan spelers werd oud heren 1 ster Colin Valkema gecharterd om een bijdrage te leveren in de wedstrijd tegen Hevoc Heerenveen. Het werd geen spektakelstuk, maar een zakelijke 4-0 overwinning voor DAC. Met meer servicedruk was het Heerenveen dat geen vuist kon maken en met 25-16, 25-15, 25-19 en 25-16 puntloos afdroop. Met een achterstand van 11 punten staat DAC heren 1 nu tweede in de derde divisie.

DAC Dames 1

Ook het eerste damesteam van DAC Dedemsvaart mocht zaterdag 14 januari thuis aantreden tegen Flash Nieuwleusen Ds5. Zij stonden tweede in de competitie waar DAC vierde stond, er werd dus een spannende wedstrijd verwacht. De eerste twee sets kon DAC deze verwachting niet waarmaken door te afwachtend spel. Deze sets eindigden dan ook in 15-25 en 13-25 verlies. De derde set begon DAC scherp en zat de strijdlust er goed in. Door hard te vechten en goede services van onder andere Demi Vogelzang wisten de dames deze set met 25-21 te winnen. De laatste set gingen de dames de strijd weer aan, maar aan het begin van de set werden er te veel punten laten liggen. Een kleine inhaalslag mocht niet baten: DAC verloor met 20-25 en zakt naar plek vijf.

DAC JA1

DAC JA1 speelde zaterdag 14 januari tegen Setup IJsselmuiden. De eerste set was meteen spannend. Met een minimaal verschil werd deze gewonnen door DAC met 26-24. De tweede en derde set was het helaas Setup die met goed spel sterker was dan DAC en beide sets naar zich toe trok met 18-25 en 16-25. In de vierde set kwam de puntenmachine van Dedemsvaart weer tot leven wat resulteerde in een 25-18 setwinst. Na een spannende vijfde set was het Setup die als winnaar uit de bus kwam met 17-19.