Afbeelding
KV Juventa

Zuur puntverlies voor Juventa

ma 16 januari 2023 Hardenberg

Het vlaggenschip van Juventa mocht de eerste competitiewedstrijd na de kerstvakantie thuis aantreden tegen ZKC’19 uit Zuidwolde. Juventa had lessen getrokken uit de vorige wedstrijden waarin het team soms niet scherp genoeg begon aan de wedstrijd en beide vakken lieten zien dat ze deze fout niet weer wilden maken. Beide teams waren in deze sportieve wedstrijd goed aan elkaar gewaagd en tot een stand van 6-6 gingen de scores gelijk op. Daarna was Juventa de bovenliggende partij door goed opgezette aanvallen af te ronden met acht doelpunten. Zodoende konden de spelers zichzelf belonen met een 14-10 ruststand.

Trainer/coach Gert Schorn kan nog steeds niet beschikken over alle basisspelers, omdat Lynn Dekker nog niet hersteld is van haar enkelblessure. Laurie Wilps was haar vervanger en speelde een prima debuutwedstrijd in de overgangsklasse.  

De rustpauze werd door Gert Schorn gebruikt om zijn team te complimenteren met hun inzet en het vertoonde spel in de aanval. Maar er waren kritische verbeterpunten voor de slordigheden in beide verdedigingsvakken, die ervoor zorgden dat ZKC’19 mee kon blijven scoren. De spelers wisten wat hen te doen stond in de tweede helft en gingen met positieve intenties verder met de wedstrijd.

Tweede helft

Waar voor aanvang van de wedstrijd zo gehamerd was op scherpte na het beginsignaal, lieten de spelers in de tweede helft teveel steken vallen in zowel de aanval als verdediging. Het was de verdienste van de bezoekers uit Zuidwolde om te blijven scoren door de fouten van Juventa waardoor ze terug in de wedstrijd konden komen en het geloof bleven houden dat er iets te halen viel in Hardenberg. 

Ondanks het creëren van veel kansen in beide aanvalsvakken lukte het de spelers van Gert Schorn niet om de wedstrijd op slot te gooien bij een stand van 21-17. Zowel in de aanval als verdediging was het niet scherp genoeg meer. Daarom werd er gekozen voor een paar tactische wissels in beide vakken, om zo weer grip op de wedstrijd te krijgen. 

Strafworp

Het was desondanks de tegenstander die het verschil maakte in de eindfase van de wedstrijd, door zes keer te scoren waardoor het 22-23 werd. Er werd door de geel-zwarten gestreden tot het laatste fluitsignaal en het was Wilco Hennink die een duur punt uit het vuur wist te slepen door een strafworp te forceren en te benutten waardoor de eindstand 23-23 werd.

Een gevoel van een zuur en duur puntverlies voor de ploeg uit Hardenberg overheerste na de wedstrijd. Toch waren er deze wedstrijd voldoende positieve aanknopingspunten om het vervolg van de competitie tegemoet te zien. Juventa zal zich met name moeten concentreren op het aantal tegendoelpunten die grotendeels voortkomen door eigen fouten en gebrek aan scherpte en concentratie in de verdedigingsvakken.