Bergentheim vrouwen 1 werd eerste in het Wiltink zaalvoetbaltoernooi. Bron: De Razende reporter. Picasa

Vrouwen 1 Bergentheim wint Wiltink zaalvoetbaltoernooi

zo 15 januari 2023 Hardenberg

Bergentheim Vrouwen 1 heeft zaterdagavond 14 januari het Wiltink zaalvoetbaltoernooi gewonnen en kon de beker meenemen naar Bergentheim. Dit maakt de teleurstelling van vorige week weer goed voor de dames van Vrouwen 1 van Bergentheim. Het bestuur van v.v. Bergentheim moest vorige week het team noodgedwongen voor de finale terugtrekken uit het Indoor Soccer Ladies Cup toernooi. (Zie De toren van 11 januari of www.detoren.net).

Het Wiltink zaalvoetbaltoernooi werd voor de 17e keer gehouden maar heeft dit jaar voor het laatst Wiltink als hoofdsponsor. Het toernooi werd zaterdagavond gespeeld in sporthal Het Activum in Hoogeveen. Deze avond gingen de dames elftallen uit de tweede en derde klasse de strijd met elkaar aan.

Bergentheim Vr 1 speelde in een poule samen met Hollandscheveld Vr 1, HHC Vr 2 en ACV Vr 2. De tweede poule bestond uit Bruchterveld VR1, Achilles 1894 VR 1, Bergentheim VR 2 en JVZ Vr 1. Bergentheim eindigde als eerste in de poule en moest het toen opnemen tegen nummer twee van poule 2 Bruchterveld Vr 1. Deze wedstrijd werd door Bergentheim gewonnen met 2-0. Zij konden door naar de finale. Hollandsche Veld moest het opnemen tegen Achilles 1894 VR 1 en won met 1-0. Bergentheim VR 1 moest het net als in de poule weer opnemen tegen Hollandscheveld VR 1. In de poule werd één keer gewonnen door Hollandscheveld en één gelijk gespeeld. Een spannende finale die Bergentheim won met 3-1.

HHC Vr 2 werd vierde in de poule en moest het voor plaats 7 en 8 opnemen tegen Bergentheim VR 2. Dit werd een gelijk spel, maar na de penalty’s werd HHC V2 zevende en Bergentheim VR 2 achtste. Op een zesde plek eindigde ACV VR 2 en de vijfde plek was voor JVZ VR1. Bruchterveld VR 1 verloor de wedstrijd met 2-0 van Achilles 1894 VR1 en werd uiteindelijke vierde. En Achilles 1894 VR 1 werd derde.

Vrijdagavond 13 januari werden de voorrondes gespeelde voor dames elftallen die voetballen in de vierde en vijfde klasse. Hardenberg’85 VR 1/ EMMS Lutten VR 1, Mariënberg VR, Avereest Vr1, Dedemsvaart VR 1. Hardenbeg’85 VR 1, Mariënberg VR 1, Avereest VR 1 zijn door naar de finale op zaterdag 21 januari.