Speelzaal in de Binder
Speelzaal in de Binder Hendri Ziengs

Veel winnaars bij schooldamkampioenschap

vr 13 januari 2023 Hardenberg

Woensdagmiddag 11 januari organiseerde Damclub de Vechtstreek voor de 7e keer het Plus schooldamtoernooi in de Binder. Er werd gespeeld met vier tallen teams, 9 teams van groep 7 en 8 (pupillen) en 5 teams van groep 5 en 6 (welpen). Totaal incl reserves 72 kinderen.

De nummers 1, 2 en 3 zowel bij de welpen als bij de pupillen plaatsen zich voor de provinciale kampioenschappen op dinsdag 18 april in Hijken. Wanneer ze het daar ook goed doen plaatsen ze zich voor de landelijke kampioenschappen. De datum en plaats van deze kampioenschappen is nog niet bekend. Matheo Boxum, Nederlands kampioen, Europees kampioen en derde bij de WK jeugd was uitgenodigd een aanschuifsimultaan te spelen, niemand wist een puntje te scoren tegen hem wat aangeeft hoe sterk hij speelt. De uitslagen waren als volgt: 1. Irene team 1; 2. De Spreng-el team 2; 3. Irene team 2; 4. De Akker team 2; 5. De Akker team 1; 6. Ravelijn team 2; 7. Ravelijn team 1; 8. De Spreng-el team 1; 9. Irene team 3. Uitslagen Welpen (groep 5 en6) 1. Team 2 De Akker; 2. Team 1 De Spreng-El; 3. Team 1 De akker; 4. Team 3 De Akker; 5. Team 1 Ravelijn.

De wisselbekers waren dit keer bij de pupillen voor de prinses Ireneschool team 1 en bij de welpen voor de Akker team 2.Tussen de rondes door werd er getrakteerd op een fruitzakje beschikbaar gesteld door Plusmarkt Alfring. Voor elke deelnemer was er een medaille. 

Speelzaal
Matheo v Boxum geeft een aanschuifsimultaan
speelzaal