Afbeelding

Vakantiepark De Kleine Belties verrast Stichting Laleaua

wo 11 januari 2023 Hardenberg

Aan het eind van het  vakantieseizoen heeft Vakantiepark De Kleine Belties de stichting Laleaua verrast met een mooie cheque van 5100 euro. De cheque werd  overhandigd door Sietse en Ellis Hakkers, eigenaren van De Kleine Belties. Het bedrag is afgelopen zomer door de gasten van het vakantiepark bijeengebracht.

Henk Zijl en Annemarie Biebericher namen de cheque in ontvangst namens Stichting Laleaua. Stichting Laleaua werkt vanuit het verlangen dat de Roma-gemeenschap zal gaan bestaan uit geestelijk, sociaal en fysiek gezonde families. Families die vanuit een relatie met God zichzelf kunnen onderhouden en verantwoordelijkheid nemen om een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.

De prachtige opbrengst zal onder meer worden besteed aan het vervangen en uitbreiden van het binnen- en buitenspeelgoed en aanschaf van nieuw materiaal in de kleuterschool.

Op vakantiepark De Kleine Belties werd elke zondagavond tijdens de avondzang gecollecteerd voor Stichting Laleaua. Ook de opbrengst van diverse acties tijdens de 55+ weken was bestemd voor de stichting. Linda Pieffers en Gerben Dijksterhuis hebben tijdens de 55+ weken verteld over het werk onder de Roma-bevolking in Târnaveni in Roemenië.

Het doel is de kansarme Roma-kinderen door middel van educatieve programma’s, een door de overheid erkende kleuterschool, een afterschool-programma en diverse clubs te ondersteunen. Bijbelstudie en sociale vaardigheden zijn hierbij speerpunten.

Meer informatie over Stichting Laleaua is te vinden op www.laleaua.nl.