Afbeelding
Gert Stegeman

Kom langs bij kast ‘Van het Slot’

wo 18 januari 2023 Hardenberg

In veel plekken in de regio staat sinds kort een boodschappenkast. Zo ook vanaf begin december aan de Veldkers 27 in Baalderveld. Initiatiefnemers zijn de zussen Aïsha en Nicolle Slot en Liv Huisinga, dochter van Nicolle. De kast heeft als naam ‘Van het Slot’ zeer toepasselijk gezien de achternaam van de zussen.

“Het idee is ontstaan doordat je steeds vaker hoort over verborgen armoede. Wanneer wij iets ‘over’ hebben geven wij het liever weg. Daardoor kwam ik in contact met iemand waar ik een koffiezetapparaat aan gaf. Van haar hoorde ik dat in Baalderveld nog geen boodschappenkast was. Wij hadden geen idee of er in Baalderveld ook gebruik van zou worden gemaakt, maar vonden het proberen waard. Wij willen graag anderen helpen en dit is een manier waarop mensen anoniem kunnen blijven”, laat Nicolle weten.

Boodschappenkast ‘Van het Slot’

Een boodschappenkast is een manier om eten en drinken te geven, te ruilen of te nemen. Wie wat over heeft legt het erin en wie wat nodig heeft haalt het eruit. Afgelopen maand hebben veel particulieren een donatie gedaan. Nicolle: “Na het delen van informatie over de kast ‘Van het Slot’ op social media kregen we al snel kerstpakketten aangeboden en een mooie schenking. We hebben een oproep geplaatst met de vraag of je iemand weet die het kerstpakket goed kan gebruiken. Op deze oproep kwamen veel reacties. We konden een kerstpakket geven aan gezinnen waar het erg welkom was. En op Oudejaarsdag konden we door de schenking oliebollen bezorgen op zeventien adressen. Dit is toch fantastisch”.

Meer gebracht dan gehaald

Er zitten in de kast alleen houdbare voedingsmiddelen. “Wij controleren de producten op houdbaarheidsdatum. Er wordt op dit moment veel gebracht maar er is nog niet heel veel uit de kast gehaald. Uit het contact met de andere mensen die een boodschappenkast hebben blijkt dat daar meestal meerdere keren per week producten worden uitgehaald. Waarschijnlijk heeft het tijd nodig”, aldus Nicolle.

Iets extra’s gebruiken, kom langs het kastje

Kunt u wat extra’s gebruiken, kom gerust eens langs bij de boodschappenkast ‘Van het Slot’’. Wilt u meer weten kijk dan eens op Instagrams en facebook ‘Boodschappenkast van het Slot’. “De mensen die er gebruik van maken zijn heel erg dankbaar. We merken ook schaamte, maar samen kunnen we elkaar helpen”, laat de zussen en dochter Slot weten.

Afbeelding
Afbeelding