Laatste erediensten in Westerkerk

ma 9 januari 2023

Vervolg van pagina


Gevoel huis kwijt te raken

Op de vraag hoe is de reactie van de gemeenteleden antwoordt Erna het volgende: “De fusie en de gebouwkeuze heeft een lange aanlooptijd gehad, het kwam niet onverwachts. Veel gemeenteleden hebben begrip voor de keuze. Maar er komt ook veel emotie los. Vooral veel voormalige Gereformeerde gemeenteleden hebben het gevoel hun huis kwijt te zijn geraakt. Ze voelen zich ontheemd”.


Kinderopvang

Op de vraag wat gebeurt er met het kerkgebouw antwoordt Erna het volgende: “Het kerkgebouw blijft gelukkig bestaan en wordt verbouwd tot kinderopvang voor de kinderopvang van ‘Anemoon’ uit Mariënberg. 


Rondom het kerkgebouw komen tien levensloopbestendige woningen. De datum is nog niet bekend wanneer de kinderopvang zich vestigt. Maar na 21 januari wordt de kerkzaal en de bijgebouwen leeggehaald, zodat de verbouwing en sloop kan beginnen”.


Elkaar ontmoeten

Tijdens het Open Huis op 21 januari is er de gelegenheid om in de kerkzaal en de bijgebouwen rond te lopen en elkaar te ontmoeten onder het genot van koffie/thee. Er klinkt deze dag muziek in de kerkzaal van de organisten van de Protestantse gemeente. In gebouw ’t Kruispunt is een PowerPointpresentatie te zien met oude foto’s en videobeelden uit de geschiedenis van de Westerkerk. De basisschoolkinderen kunnen deelnemen aan een kleur- en tekenwedstrijd. 

“Ook zijn alle oud-predikanten uitgenodigd om bij het Open Huis en de afscheidsdienst aanwezig te zijn”, vertelt Erna.


Een tweetal gemeenteleden heeft een herinneringsboek gemaakt van 140 tot 150 pagina’s. Het boek begint met een foto van de legging van de eerste steen en eindigt met het sluiten van de kerkdeur op zondag 22 januari. Het herinneringsboek is op inschrijving te bestellen via scriba@pgbergentheim.nl of ina.olthof-jurjens@hetnet.nl


Iedereen welkom

Iedereen die belangstelling heeft wordt namens de kerkenraad PG Bergentheim en de werkgroep afscheid Westerkerk van harte uitgenodigd om op zaterdag 21 januari binnen te lopen in de Westerkerk.