Ook in januari en februari kunnen de (ruim over de 800) cliënten nog extra’s in hun pakketten verwachten.
Ook in januari en februari kunnen de (ruim over de 800) cliënten nog extra’s in hun pakketten verwachten.

Gulle gevers: hartelijk bedankt!

ma 9 januari 2023

De vele acties en donaties in de maand december hebben de Voedselbank Hardenberg Ommen veel extra producten en fondsen opgeleverd. De dank daarvoor is groot. In de tijd dat de deelnemersaantallen zo hard groeien, komt de extra opbrengst zeer goed van pas.

Ook in januari en februari kunnen de (ruim over de 800) cliënten nog extra’s in hun pakketten verwachten dankzij de vele inzamelacties. Bestuurslid Roos ter Beek somt op: “Verenigingen die acties hielden, bedrijven die fantastische bedragen ophaalden of een deel van de winst stortten op onze rekening, particulieren die energietoeslag doneerden en fooienpotten die werden gedoneerd. Zeker 10 basisscholen en kerken in de gemeentes Hardenberg en Ommen hielden inzamelacties waarbij in totaal ruim 100 kratten houdbare producten werden ingezameld. De inzamelactie van kerstpakketten liep ook storm met zo’n 100 dozen vol producten. Ook bij het gemeentehuis van Hardenberg kwamen vele particulieren hun producten brengen. In no time zaten daar ook alle klaargezette kratten vol. Ook de winkelacties bij supers in Ommen waren een succes met 180 overvolle kratten houdbare producten.”

Naast die acties waren er ook andere spontane donaties: “Er kwamen ladingen extra aardappels, peren, appels en eieren van boeren in de omgeving. En clubs die teveel hadden ingekocht voor hun kerst – of Eindejaarsbijeenkomsten brachten de pakken chocomel, koeken, kransen, slagroom en dergelijke naar ons. We zijn echt heel blij dat de inwoners van de gemeenten Hardenberg en Ommen ons zo’n warm hart toedragen. Het aantal cliënten groeit momenteel enorm, dus wij zijn heel blij met alle extra producten”.


Welkom

Op de vraag of er een cliëntenstop moet komen, zegt ze: "Nee! Nergens voor nodig! We zorgen voor genoeg om te delen. Dus wie het financieel niet meer trekt, neem contact op. Zo spaar je wat je hebt uit op boodschappen en kom je niet dieper in de problemen. Wij doen het echt met liefde. Kijk maar op de site of je in aanmerking komt en martel niet te lang door. Dat hoeft niet, er is hulp!”