Afbeelding
Gert Stegeman

Berry ereburger van Kloetendonk

ma 9 januari 2023 Hardenberg

Liefst 160 personen schoven zondag 8 januari in hofresidentie aan voor het traditionele nieuwjaarsontbijt van carnavalsvereniging De Venekloeten in Dedemsvaart. Het was als vanouds één groot feest, waarbij het traditiegetrouw medailles regende met als belangrijk hoogtepunt de uitreiking het ereburgerschap en de uitreiking van de hoogste onderscheiding binnen de vereniging, de zogenaamde Vetleren Venekloet. 

Niemand minder dan Berry Kosters mag zich voortaan scharen onder de selecte groep van ereburgers van Kloetendonk. De ‘duizendpoot’ uit Dedemsvaart, die onder meer als verkeersregelaar optreedt, maar ook tal van andere (vrijwillige) werkzaamheden in het dorp verricht, zoals het helpen van laaggeletterden, werd uitgebreid in het zonnetje gezet door Prins Rens I en zijn adjudant  Mike. Kosters toonde zich zeer verguld met het bijzondere eerbetoon. 

Vetleren Venekloet

Niet minder trots was Marco Koopman, die tot zijn grote verrassing de hoogste onderscheiding, de Vetleren Venekloet in ontvangst mocht nemen. Koopman is al ruim 20 jaar actief binnen de vereniging en heeft meerdere functies bekleed, waarvan de laatste 6 jaar als secretaris. Naast alle verenigingsmedailles werden tijdens het Nieuwjaarsontbijt ook de zogenaamde FEN-medailles (Federatie Europese Narren) uitgereikt. Een 5-koppige delegatie van de FEN was hiervoor afgereid naar Kloetendonk. Ditmaal vielen de clubleden Madelin Meijerink en Robin Lok de eer te beurt om de FEN-medailles in ontvangst te nemen vanwege hun grote inzet en betrokkenheid bij de Venekloeten. 

Venekloetenfonds

Terwijl de gasten smulden van het ontbijt werd tot slot het goede doel bekendgemaakt van het Venekloetenfonds. Prins Rens maakte bekend dat er dit jaar tijdens de activiteiten geld via het fonds ingezameld wordt voor stichting Still fotografie. Een doel dat met groot applaus door de aanwezigen werd ondersteund. Uiteindelijk gingen de gasten moe maar voldaan huiswaarts in afwachting van het volgende feest, het Prinsenbal op zaterdag 28 januari. 

Afbeelding
Afbeelding
Tijdens het Nieuwjaarsontbijt werd Berry Kosters tot zijn grote vreugde benoemd tot Ereburger van Kloetendonk.
Afbeelding
Afbeelding