Teun Hagen hoopt op een mooie toekomst als acteur en noemt zijn deelname aan Nikkie's Mansion een onvergetelijke ervaring.
Teun Hagen hoopt op een mooie toekomst als acteur en noemt zijn deelname aan Nikkie's Mansion een onvergetelijke ervaring. Marty Hagen

“Nikkie’s Make-up Mansion” is top

do 12 januari 2023 Hardenberg

“Er zijn zoveel verschillende vormen en kleuren. Het is fascinerend om te zien hoe het gebruik ervan werkt en hoe je iemand anders er mooier/anders door uit kan laten zien”. Dat zegt Teun Hagen uit Dedemsvaart naar aanleiding van zijn tv-debuut in Nikkie’s Make-up Mansion. Een programma waarbij tien kandidaten tussen de 12 en 15 jaar tegen elkaar strijden om de beste make-up artiest van Nederland te worden. Zaterdag 14 januari is de eerste aflevering te zien vanaf 19.20 uur op NPO Zapp. 

Teun, die 9 januari net 16 is geworden, heeft naar eigen zeggen van jongs af aan al interesse in make-up gehad. Hij begon te experimenteren met een simpele eyeliner en raakte gaandeweg steeds meer in de ban van het gebruik van make-up. “Ik zie het vooral als een creatieve uitlaat en het is superleuk om te doen,” lacht de Dedemsvaarter. Hoe ver hij in het programma is gekomen mag hij niet verklappen. “Gewoon kijken. Het is superleuk,” raadt hij iedereen aan. Zelf zit Teun zaterdagavond met vrienden voor de buis. “Vooral leuk om hun reacties te zien,” meent de jongeman, die grote plannen heeft voor de toekomst, waarin hij met name streeft naar een carrière als acteur. Vooruitlopend daarop volgt hij momenteel de Theaterklas bij de Zeven Linden in zijn woonplaats. In zijn vrije tijd danst hij veel bij dansstudio Movation en verzorgt hij onder meer ook de visagie bij wedstrijden van zijn teamgenoten. 

Eigen stijl

Tijdens het tv-programma worden alle kandidaten gedurende de afleveringen meegenomen uit hun comfort zone, om inspiratie op te doen op bijzondere plekken. Die inspiratie hebben ze nodig om hun make-up look te maken. “Iedereen heeft daarin zijn/haar eigen stijl. Persoonlijk vind ik het mooi om mijn looks abstract en kleurrijk te houden,” licht Teun toe. Iedere aflevering geeft Nikkie de Jager de kandidaten een make-up opdracht en valt er iemand af. “Het hele programma was een fantastische en leerzame ervaring. Echt een voorrecht om te mogen werken met de beste make-up artiest van Nederland en bovendien heb ik er ook hele mooie vriendschappen aan overgehouden,” aldus Teun.