Henk Brink in zijn vrachtwagen met het Truck-Toilet.
Henk Brink in zijn vrachtwagen met het Truck-Toilet. Gert Stegeman

Uit Hardenberg en uniek in Nederland

wo 11 januari 2023 Hardenberg

Onderweg met je vrachtwagen en hoge nood hebben is een probleem voor velen. Een paar mensen uit Hardenberg, waaronder Herman Ribberink, hebben hiervoor het ei van Columbus ontwikkeld: het Truck-Toilet. In samenwerking met bijna allemaal bedrijven uit Hardenberg is dit Truck-Toilet tot stand gekomen. 

Als je een baan hebt op een vaste locatie sta je er niet altijd bij stil en is het de normaalste zaak van de wereld om ‘even naar het toilet’ te gaan. Dat is voor truckchauffeurs en mensen die veel onderweg zijn wel anders. Met medewerking van onder andere Priema-Cetra, Jan Becker watersnijtechniek en Larcom Hardenberg is het Truck-Toilet, welke in elke truck en bestelauto past, inmiddels in productie en is de verkoop gestart. 

Getest 

In de eerste week van januari 2023 zijn er filmopnames gemaakt in Hardenberg voor de website en de social mediakanalen. Henk Brink, van Brink Transport, uit Hoogenweg heeft een jaar lang het Truck-Toilet getest in zijn DAF 95 en was ontzettend enthousiast. Dianne Wensink is Lady Trucker bij WTG Logistics uit Emmen en heeft inmiddels ook het Truck-Toilet aan boord van haar Scania. Dianne rijdt vaak in de nachtelijke uren en voor haar is dit een uitkomst. Ook transportondernemer Gerrit Lamberink uit Hardenberg was zeer onder de indruk en gaf voor de camera zijn mening. “Voor aankomende chauffeurs kan het Truck-Toilet net het stapje over de drempel zijn om te kiezen voor het mooie vak van vrachtwagenchauffeur. Lady Truckers en mensen met prikkelbare darmen kunnen zonder problemen hun beroep uitvoeren en dat is natuurlijk geweldig”. De Eigenaren Herman en Robin Boerman van TGV Hardenberg waren ook aanwezig. De chauffeurs van de sneldienst TGV zijn net als de vrachtwagenchauffeurs veel onderweg volgens directeur Herman Boerman en hebben met dezelfde problemen van doen. “Als je 24 uur per dag inzetbaar bent, dan is er niet altijd een toilet op het gewenste moment beschikbaar. We hoorden van het Truck-Toilet en hebben voor de variant klaptoilet gekozen. Deze wordt in een Truck met dag-Cabine gebruikt en past ook in onze bestelbussen zonder dat er afbreuk gedaan wordt aan de laadruimte”.

Hoe werkt het?

Een frame met een Truck-Toilet-lade wordt op het bestaande bed in de vrachtwagen gemonteerd, de lade wordt uitgeschoven en een opvangzak wordt in de open ruimte geplaatst. Daarna wordt er een kleine hoeveelheid gelpoeder in de opvangzak gedaan. wanneer vocht in aanraking komt met het gelpoeder wordt deze binnen 30 seconden een gelvorm, dus niet meer vloeibaar en reukvrij. Na gebruik wordt de opvangzak reuk- en vochtvrij afgesloten. Het systeem is gepatenteerd in 156 landen en wordt inmiddels via de website www.truck-toilet.com gepresenteerd. Regelmatig wordt de website ge-update met vragen en ervaringen van chauffeurs.

Wereldwijde interesse

Firma Bulthuis Parts voor Truck & Trailer uit Groningen is een van de exclusieve verkooporganisaties, zij hebben relaties en contacten in de Benelux en Scandinavië. In meerdere landen van Europa, onder andere in Spanje en Portugal, zijn verkooporganisaties al druk bezig. In Oostenrijk, Duitsland, Roemenië, Engeland en Ierland zijn onderhandelingen bezig. Ook in Canada is er veel vraag naar het Truck-Toilet. Daar is inmiddels ook een verkoopafdeling opgezet. 

Samen sterk

Het Truck-Toilet is een geweldige oplossing van een sociaal probleem wereldwijd. Samen sterk, een begrip in Hardenberg, bewijst dit ei van Columbus.