Afbeelding

Week van gebed voor eenheid van Christenen

do 12 januari 2023 Hardenberg

Van 16 tot en met 21 januari is er elke dag in een andere kerk in Balkbrug of Dedemsvaart een gebedsdienst. De aanvangstijd is elke avond 19.00 uur.

De avonden zijn op de volgende data en locaties: 16 januari, Protestantse gemeente Balkbrug; 17 januari Protestantse gemeente Dedemsvaart (De Antenne); 18 januari Evangeliegemeente De Graankorrel Dedemsvaart (Botermanswijk 1); 19 januari Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Balkbrug, 20 januari Sint Vitus Parochie Dedemsvaart; 21 januari Chr. Ger. kerk Dedemsvaart. 

Het thema van de week is ‘doe goed zoek recht’. De eenheid van christenen zou een teken en voorproefje moeten zijn van herstel van verbindingen tussen mensen en groepen. Maar verdeeldheid onder christenen verzwakt de kracht van dat teken en versterkt de gebrokenheid. Goed leren doen en het recht zoeken vraagt van kerken openheid om eerlijk naar zichzelf te kijken. De Week van gebed voor de eenheid is het moment voor christenen om te erkennen dat de verdeeldheid in de kerken samenhangt met de verdeeldheid in de wereld. Samen bidden voor eenheid stelt in staat na te denken over wat bindt en samen iets te doen tegen verdeeldheid. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme laten de kerkelijke organisaties weten.