Het team van Gramsbergen
Het team van Gramsbergen

Twee teleurstellingen bij zaalvoetbal toernooien

za 7 januari 2023 Hardenberg

Rond de jaarwisseling ligt het veldvoetbal veelal stil. Voor het zaalvoetbal ligt dat anders. De focus ligt vooral bij het populaire Protos Weering toernooi voor mannen met voorrondes in meer dan 20 sporthallen. Met de finale in Emmen in de altijd overvolle en deze keer uitverkochte sporthal Angelslo. 

Van de regionale deelnemers reikte sv Gramsbergen het verst. Ze haalden de tussenronde voor die grote finale. Ondanks twee mooie gelijke spelen en een dito winstpartij waren de druiven zuur voor het team en voor de vele meegereisde supporters uit het Gramsbergse. Maar trots overheerste met de zevende plaats als een eervol resultaat. Op doelsaldo kwamen ze helaas net te kort, de grote finale was nét niet gehaald. Daarin streden jl. zaterdag zes andere finalisten om die ene grote beker. SVBO en Hoogeveen zorgden voor de apotheose in een mooie spektakelwedstrijd. Met SVBO als grote winnaar.

Een nóg grotere teleurstelling ……

Heel anders verliep het voor het vrouwenteam van voetbalvereniging Bergentheim. Die dames streden mee voor de Indoor Soccer Ladies Cup (sinds 2017 ‘de grote zus’ van het Protos Weering Toernooi), eveneens in Zuid-Drenthe. Ze zijn niet alleen topper in de veldcompetitie, ze haalden na de voorrondes ook glansrijk de finale. En hoe! Niet alleen kregen ze tot dan toe maar één tegengoal, twee speelsters stonden zelfs boven aan de topscorerslijst. Op de facebook pagina van de organisatie staat …. ‘Niet alleen de minst gepasseerde keepsters krijgen een beloning, nee ook de topscorer wordt in het zonnetje gezet. Deze strijd is ongekend spannend. VV Bergentheim weet ook hier de lijst aan te voeren met twee troeven, maar er zijn veel kapers op de kust!’ 

Want op facebook staat ook dat Rianne Jurgens en Marleen Roelofs met elk 9 goals bovenaan stonden. De finale op zondag in sporthal De Eendracht in Zwartemeer was een feit.Toen kwam echter de onheilstijding. Het bestuur van vv Bergentheim moest het succesvolle team noodgedwongen terugtrekken uit het toernooi. Wat een dramatische beslissing voor de voetbalmeiden. Want in de regelgeving van de voetbalclub staat immers dat de vereniging op zondag niet actief kan zijn. De organisatie van Indoor Soccer Ladies Cup moest zich hierbij neerleggen en in plaats van de gedoodverfde grote favoriet een andere finalist aanwijzen. Géén eindoverwinning, géén individuele prijzen. Zo waren de druiven voor dit vrouwenteam uit Banthum nog véél zuurder dan voor de mannelijke collega’s uit Gramsbergen.