Afbeelding

Klassiek concert Grupo del Sur

zo 8 januari 2023 Hardenberg

Grupo del Sur, een groep bevlogen internationale musici, geeft een klassiek concert in de Reestkerk in Oud Avereest op zondag 15 januari om 15.00 uur. Voornamelijk vertolken zij de muziek van de Argentijnse componist en bandoneonist Astor Piazzolla. Grupo del Sur noemt zich ‘uit het zuiden’, uit Argentinië wel te verstaan. Dit is het land waar Piazzolla furore maakte.

Tango Nuova-stijl

Zijn muziek is te omschrijven als van binnenuit: uit het hart naar het hart. Hij transformeerde de tango van dansmuziek naar luistermuziek, de ‘Tango Nuova-stijl’. De muziek verrijkte hij met elementen uit de klassieke muziek en jazz maar behield de passie, de hartstocht en de melancholie. Zijn muzikale nalatenschap is enorm en inspireert wereldwijd veel componisten, musici en luisteraars. Wie herinnert zich niet het ontroerende ‘Adios Nonino’ gespeeld in de trouwdienst van Alexander en Maxima?

Onvergetelijke belevenis

In de originele kwintetbezetting, Anne-Marie van de Grint viool, Paul Hagenaars gitaar, RobinEl-Hage piano, Daniël Lehman contrabas en niet te vergeten de onmisbare bandeon gespeeld door de Argentijn Matias Pedrana, vertolkt Grupo del Sur al 15 jaar als geen ander Piazzolla’s muziek, met als doel van ieder concert een onvergetelijke belevenis te maken. Daarnaast speelt de groep ook werken van componisten die een link daarmee hebben.
“Deze groep schonk ons een hartverwarmend, virtuoos en met passie gespeeld concert waar we met volle teugen van genoten hebben. Welk een voorrecht te mogen meemaken hoe deze bevlogen ‘topmusici’ deze schitterende muziek vertolken. Fascinerend hoe symbolisch hun solistisch spel vervloeide in samenspel en/of ruimte bood aan de inbreng van de anderen. Het timbre van de instrumenten onderscheidde zich of paste zich aan”, aldus een enthousiaste luisteraar.

Kaarten voor dit concert zijn te bestellen via de website www.skoaconcerten.nl.