Afbeelding

Schaakvereniging organiseert Boertjes Wood Schaaktoernooi

za 7 januari 2023 Hardenberg

De eerste zaterdag van februari komt eraan en dan is het weer zover: het Boertjes Wood schaaktoernooi. Het is dit jaar alweer de 36e keer dat schaakvereniging Kijk Uit Balkbrug schakers uit de wijde omgeving uitnodigt voor dit bijzondere schaaktoernooi.

Elk jaar weer staat het vierkampentoernooi op de schaakkalender genoteerd. Dat Boertjes dit toernooi ook al evenzo vele jaren ondersteunt, en er zijn naam aan verbindt, mag eveneens bijzonder genoemd worden. Een vierkampentoernooi betekent dat vier schakers van gelijke sterkte in een onderlinge competitie allemaal een keer tegen elkaar spelen; hoe meer deelnemers, hoe meer viertallen. Net als in vele voorgaande jaren wordt het Boertjes Wood schaaktoernooi weer op de eerste zaterdag in de maand februari gehouden. Dit keer is dat zaterdag 4 februari aanstaande.

Met behoud van de oorspronkelijke opzet van het Boertjes schaaktoernooi streeft de organisatie ernaar vooral recreatieve schakers en clubschakers een prettige schaakdag te bieden, en zodoende het plezier in het schaken te ondersteunen en bevorderen. Als dat uitmondt tot nieuwe leden voor de vereniging, is dat natuurlijk mooi meegenomen, zo stelt de organisatie. De schaakvereniging Kijk Uit Balkbrug stelt zich uiteraard open voor nieuwe schaakliefhebbers.

Plaats van handeling van het 36e Boertjes Wood schaaktoernooi is, zoals inmiddels gebruikelijk is, het multifunctioneel centrum ‘t Trefpunt. Daar staan zaterdag 4 februari vanaf negen uur de deuren open om de schaakenthousiastelingen te ontvangen. Het officiële begin van het toernooi zal rond de klok van kwart voor tien liggen, wanneer wethouder Breukelman van de gemeente Hardenberg de eerste zet zal doen. De organisatie hoopt een grote schare schakers en schaaksters te mogen begroeten.

Informatie en opgave

Voor informatie en opgave kunt u terecht bij mevrouw G. Menkveld, 0523-611366 of mail boertjesschaaktoernooi@hotmail.com