Glazen kantine-actie waanzinnig succes

di 3 januari 2023

De glazen kantine-actie van Vroomshoopse Boys heeft het waanzinnige eindbedrag van 40.483,03 euro opgeleverd. Het noemen van dit bedrag tijdens een swingend eindfeest leidde tot euforische taferelen. Er werd massaal gejuicht en gedanst op het podium en de bijna 50 jaar oude kantine schudde even op z’n grondvesten.


Vier dagen en drie nachten zaten vier DJ’s en hun drie sidekicks vrijwillig opgesloten in de glazen kantine van Vroomshoopse Boys. Op vrijdagavond 30 december kwamen de DJ’s Jan-Willem Drees, Bastiaan Dubbink, Jeffrey Laarman en André de Raaf en hun sidekicks Jeroen Bos, Tom Olthof en Stefan Zandbergen onder groot gejuich weer vrij. Na de opsluiting door Dick Kremer hergaf  Boys-voorzitter Edward Olthof de jonge en energieke kanjers hun vrijheid. Een erehaag, vuurwerk op het hoofdveld en een huldiging op het podium in de bomvolle kantine ’t Flierhuus ontbraken daarbij niet.


Vroomshoop op z'n best

Boys-voorman Olthof gaf aan dat dit Vroomshoop op zijn best was. Maandenlange minutieuze voorbereidingen van een speciale glazen kantine-commissie werden bekroond met een waanzinnige actieweek. Vele vrijwilligers dag en nacht in actie voor het goede doel: de realisatie van een nieuwe clubhuis op De Bosrand. 


Mooie afsluiting

Het swingende eindfeest werd opgeluisterd met live optredens van meerdere artiesten en enkele veilingen, die veel geld in het laatje brachten. De erkende Vroomshoopse veilingmeester Dennis Jongeneel klopte welgemoed menige euro uit de zak van de bezoekers.


Toen het moment suprême van de bekendmaking van het eindbedrag van de glazen kantine-actie naderde, liep de spanning bij iedereen onmiskenbaar op. Penningmeester Robert Veld mocht tegen middernacht het verlossende woord spreken en het eindbedrag laten zien. Met name de jeugd van Vroomshoopse Boys gaf met de Glazen Kantine-actie een enorme boost aan de financiële acties voor het nieuwe clubhuis van de voetbalvereniging. Ook werd een helder signaal afgegeven: dat clubhuis op sportpark De Bosrand gaat er komen!