Geheel volgens traditie sloten de Hoogheden van diverse carnavalsverenigingen tijdens de Turvenloop aan bij de wandelaars.
Geheel volgens traditie sloten de Hoogheden van diverse carnavalsverenigingen tijdens de Turvenloop aan bij de wandelaars. Eigen foto

Menigte geniet van achtste Turvenloop

ma 2 januari 2023

In samenwerking met carnavalsvereniging de Turftrappers werd het jaar 2022 in Langeveen en Bruinehaar traditiegetrouw afgesloten met de Turvenloop. Dit jaar voor de achtste keer. Een prachtig wandel- en hardloopevenement, waarbij ditmaal zo'n 400 enthousiastelingen aan de start verschenen. 

Geheel volgens traditie sloten verschillende Hoogheden van diverse carnavalsverenigingen uit de regio aan bij de wandelaars. Uit Albergen liepen prins Gilbert en adjudant Arjan mee. 


Prins Joost en adjudant Stan uit Fleringen waren ook van de partij. Net als prins Thijs en adjudant Ronald uit Reutum. Uit Tubbergen trokken prins Chiel en adjadant Tijmen de wandelschoenen aan en uit Vroomshoop zetten prins Han en adjudant Tom hun beste beetje voor. Uit Harbrinkhoek wandelde adjudant Koen mee. 

Winnaars

De hardlopers konden tijdens de Turvenloop kiezen uit twee afstanden: 5 en 10 kilometer. Voor de snelste hardlopers waren er prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door verschillende sponsoren. Bij de mannen was de eerste plaats voor Sebastiaan Pol in een tijd van 34.47 minuten. 


Bij de vrouwen wist Marleen Pegge de snelste tijd neer te zetten (45:49). Op de 5 kilometer won Jan Pullen bij de mannen. Hij wist een tijd neer te zetten van 16.38 minuten. Rachel Sanderman was de snelste bij de vrouwen. Zij zette een tijd neer van 21.20 minuten.


Wisselbokaal

Naast de individuele hardlopers werd er tijdens de Turvenloop ook gestreden in de Teamsloop voor bedrijven, vriendengroepen en verenigingen. Het team van Zaal Kottink Geesteren won op de 10 kilometer. De 5 km werd gewonnen door een groep van Atletiek club Ommen. Beide teams kregen een mooie wisselbokaal overhandigd.

Lees verder op de website www.detorenvantwenterand.net


Afbeelding