VVD wenst u positieve energie in 2023

ma 2 januari 2023

Nederland is een land vol doeners, mensen die aanpakken, die omkijken naar elkaar. Mensen die verbinding zoeken en niet wegkijken. Mensen die elke dag werken om een bijdrage te leveren, vrijwilliger zijn bij de clubs en verenigingen en die tijd nemen om op bezoek gaan bij iemand die een bezoekje zo enorm kan waarderen. 

Dat zijn de mensen die Nederland zo geweldig maken.


Als we al die positieve energie in 2023 nu eens wat meer aandacht gaan geven? Wat vindt u daarvan? 


Laten we eens gaan kijken naar wat wel goed gaat. U zult zien dat zelfs crisissen veranderen in uitdagingen als je er op een positieve manier naar kijkt.


Wij hebben gezien wat je kunt bereiken als je alles in het werkt stelt om iets in beweging te krijgen. Ik ben trots op mijn collega’s Jeanet Meijerink-Heuver (gekozen tot de TOP 4 van de beste VVD raadsleden van Nederland) en Martijn Timmermans, die zich in de afgelopen periode enorm hebben ingespannen voor de landbouwsector in het algemeen en voor de PAS melders in het bijzonder. Zij hebben op het VVD congres met de minister gesproken en een motie ingediend die met overweldigende meerderheid is aangenomen. We zitten nu aan de juiste tafels. Belangrijk want in een democratie is praten toch altijd nog de enige weg naar een oplossing. Is het gemakkelijk? Zeker niet. Maar we lopen niet weg. We proberen alle lijntjes open te houden om zo aan de juiste tafels te worden uitgenodigd. Gelukkig zien we naast alle onzekerheid ook dat ondernemers van crisissen uitdagingen maken. Ondernemers die last hebben van de energiecrisis, en die nu samen optrekken om de energiecrisis op een duurzame manier aan te pakken. Zo ook Martijn, hij is zelf boer en met een met een aantal collega’s gaat hij proberen om mest om te zetten naar groen gas, zodat we kunnen verwarmen en koken op de uitstoot van de koeien. Van een probleem een oplossing maken, dat zou een echte win-win situatie zijn. Positieve energie! Laten we daarvoor gaan in 2023.


Want ook al is er in ons land nog veel te verbeteren en vinden we overal van alles van: we zitten in de wereldwijde kopgroep van gelukkigste, gezondste en rijkste landen. Ruimt 95% van de landen in de wereld heeft alle redenen op stik jaloers te zijn op Nederland en dan denk ik dat 99% van de wereldbevolking stik jaloers kan zijn op de inwoners van de gemeente Hardenberg.


Heb een fantastisch 2023!


Bert Gelling

VVD Hardenberg