Afbeelding

Domchev wint 33e Vrieling Damtoernooi

vr 30 december 2022 Hardenberg

De Litouwer Aleksej Domchev is winnaar geworden van de ereklasse en daarmee uitgeroepen tot algemeen toernooi winnaar van het 33e Vrieling Damtoernooi in de Baron in Dedemsvaart. “Een zeer geslaagde editie,” aldus Jan Siegers van de organiserende damvereniging D.D.D. 

Veel spelers uit een groot deel van Nederland hadden zich voor deelname ingeschreven, waaronder Jan van Dijk en Rick Hakvoort, die het toernooi aangrepen als laatste training voor het NK dat op 3 januari begint in Wageningen. Ook een zevental jeugdspelers, die in november meegedaan hebben aan het WK in Antalya, zoals wereldkampioene rapid dammen Lisa Scholten uit Slagharen, behoorden in Dedemsvaart tot de deelnemers. 

Voorzitter Gert Brink liet in zijn openingswoord weten dat hij zeer content was met het deelnemersaantal van bijna honderddertig spelers. Vervolgens legde hij de praktische zaken en regels van de dag uit. Hierna riep hij de jeugdige WK gangers naar voren om uit handen van de sponsor een attentie in ontvangst te mogen nemen. 

Openingshandeling

Aansluitend ging het toernooi van start middels het plaatsen van de eerste zet door Wim Vrieling in de partij tussen Mathéo Boxem en Gert Jan Hoeve. Er werd zoals gewoonlijk fanatiek gestreden, want er waren fraaie prijzen te winnen, zoals een kistje met streekproducten, maar ook verschillende geldprijzen. Ook was voor de eerste keer, als aanvulling op het toernooi, de damboekshop van Andrew Tjon A Ong aanwezig, waar de dammers te kust en te keur uit de nieuwste en oudste damboeken konden kiezen om hun trainingsmateriaal of collectie aan te vullen.

Prijswinnaars

Na een kleine zes uur spelen konden mede organisatoren Jan Siegers en Lauran Hazen de verschillende prijzen uitreiken. Algemeen toernooi winnaar werd dus Aleksej Domchev. Winnaar in de hoofd klasse werd Daniël Boxem uit Emmeloord. In de eerste klasse won Renco Oostindjer uit Hoogeveen. De winnaar in de tweede klasse werd Guus Gase uit Amsterdam. Josef Zhang uit Hoogeveen werd eerste in de Jeugdklasse. De Poule winnaars van de Dedemsvaartse Damclub D.D.D. waren: Damon Winter (hoofdklasse), Gert Brink (1e klasse) en Jan Siegers (2e klasse)

Afbeelding