Afbeelding
Gert Stegeman

Update: Een bedrag van 44.265,05 euro voor ALS

vr 30 december 2022 Hardenberg

Update:

De bewoners hebben vrijdagavond 30 december het Glazen Huis in Gramsbergen verlaten. De totale opbrengst voor Stichting ALS bedraagt 44.265,05 euro. “Kippenvel! Wat een intens, bizar en mega bedrag! Waar een klein dorp groot in kan zijn… Iedereen intens bedankt die op welke manier dan ook dit jaar weer betrokken is geweest bij de actie! Wij blijven actie voeren voor Stichting ALS! “, laat de stichting op haar facebookpagina weten. 

“Het gaat top. We zijn alle drie nog redelijk fit, de shakes zijn lekker, geen hongergevoel en de opkomst is boven verwachting”, licht DJ Harry Huisjes donderdag 29 december de situatie bij het Glazen Huis in Gramsbergen toe. 

Harry is met de Dj’s Ron Kassies en Inge ter Voorde op tweede kerstdag door plaatsgenoot en ‘topfan’ Fred Oomen in het Glazen Huis opgesloten om 4 dagen onafgebroken, tot 30 december 21.00 uur, live radio te maken om geld in te zamelen voor stichting ALS. 

Elke euro telt

De massale aanloop van gulle gevers doet een mooie opbrengst vermoeden. “Een tussenstand doen we niet, dan is de opbrengst vrijdagavond ook voor ons een verrassing,” lacht Harry. Ron vult aan dat er natuurlijk gehoopt wordt op een mooi bedrag. “Maar elke euro telt en het is heerlijk ontwapenend om te zien dat bijvoorbeeld kinderen voorbij komen om 2 euro te doneren. Fantastisch,” juicht de DJ onder het motto: Alles voor ALS. 

Het Glazen Huis in Gramsbergen, dat in 2013 voor het eerst werd gehouden, mag zich jaarlijks verheugen op groot succes mede dankzij een uitgebreid randprogramma met acties, spellen, sportieve evenementen en mooie muzikale optredens. 

De afgelopen twee jaar was er vanwege corona geen echt Glazen Huis, maar dit jaar is de actie als vanouds met volop gezelligheid en activiteit. Met name woensdag 28 december was het in dit kader ‘volle bak’ en ‘dik feest’ met de Heino’s. Van bijzondere allure was woensdag ook de komst van Henk Lunsing uit Hoogeveen naar het Glazen Huis tijdens de zogenaamde ‘patiëntenmiddag’. “Heftig, maar tegelijk schitterend om zijn verhaal te horen en dan weet je precies waar je het allemaal voor doet,” meent Ron. 

Ook vandaag en morgen staan er nog tal van activiteiten op het programma. Wie meer wil weten over het Glazen Huis, een plaatje wil aanvragen, de activiteiten wil bijwonen en/of mee wil luisteren kan dat doen via een livestream op www.glazenhuisgramsbergen.nl. De stream wordt verzorgd door Connected. “Zonder hen, maar ook zonder DPL Multi Media,” zou dit alles niet mogelijk zijn,” prijst Harry hun inbreng en daarmee de vele anderen, die belangeloos medewerking verlenen aan het Glazen Huis ten bate van de stichting ALS. Harry, Ron en Inge zijn gemotiveerder dan ooit om er ook in de laatste komende uren nog één groot feest van te maken voordat de deuren op 30 december rond 21.00 uur van het slot gaan en de eindstand voor ALS opgemaakt en bekendgemaakt kan worden. Zoals een fan het prachtig verwoordde op social media: Toppers zijn jullie! 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding