De kelen werden goed gesmeerd tijdens het achtste Oktoberfest Geerdijk.
De kelen werden goed gesmeerd tijdens het achtste Oktoberfest Geerdijk.

Achtste Oktoberfest was één groot feest

di 4 oktober 2022

De organiserende groep 'Het Spoorfuif' kijkt met grote tevredenheid terug op de achtste editie van het Oktoberfest, dat afgelopen weekend vele honderden feestgangers naar Geerdijk bracht. Voor een uitverkocht 'huis' werd er geswingd, gezongen, klonken de glazen en werd er meermaals geproost op 'het goede leven' met de woorden: Zum wohl!  "Het was een zeer geslaagd feest en we kijken alweer uit naar editie negen in 2023", lacht de organisatie.  

Waar vorig jaar nog rekening moest worden gehouden met allerlei maatregelen rondom het coronavirus draaide het Oktoberfest Geerdijk ditmaal op 'volle toeren', zonder beperkende maatregelen.

Dweilorkest de Helderse Klepperbloazers zorgden voor een spetterende aftrap, waarmee iedereen meteen volop in feeststemming werd gebracht. Aansluitend trad Natasja Poels met haar Helene Fischer Tribute op. De nieuwe Limburgse sensatie Hoempa had de eer om de zaterdagavond grandioos af te sluiten met een extra toegift op aandrang van het enthousiaste publiek dat er nauwelijks genoeg van kon krijgen. Het was één groot feest. 


Muziekmiddag

Zondag werd als afsluiting van het Oktoberfest, waarbij de Formule I race op een groot scherm in de feesttent kon worden bekeken, een Muziekmiddag gehouden met de muziekartiesten Tineke Willems, Henk Wijngaard en Johnny Bolk. Het dak ging er spreekwoordelijk af. Ook de kinderen, waarvoor springkussens in de tent waren geplaatst, dansten, zongen en sprongen lustig mee.