Afbeelding

‘Vjölle wille’ in de Peddemorsboerderij tijdens de ‘brulfte’

ma 3 oktober 2022 Twenterand

In cultureel centrum de Peddemorsboerderij aan het Westeinde 342 in Vriezenveen worden op 2, 4, 9 en 11 november voorstellingen gehouden met als thema: ‘Brulfte op de Djälle’. Jan Peddemors en Johanna van de Kniervels treden daarbij in het huwelijk met Dika en Bertha als wederzijdse zussen als getuigen.

Met medewerking van acteurs van toneelvereniging ‘De Pollen’ en een echte trouwambtenaar uit Den Ham, laten zij het publiek zien wat zich allemaal afspeelt voordat het jonge stel naar het gemeentehuis gaat. Veel humor en bruiloftsmuziek wisselen er elkaar af.

Afwisselend treden muzikanten van de Vriezenveense Harmonie, de conferencier Praotpaol uut de Lutte, een prachtig spel met Henriëtte Abbink, dat betrekking heeft op een bruiloft, enzovoorts en accordeonist Gerhard Rohof op. Het geheel wordt aan elkaar gepraat door Herman Dasselaar. Al met al een prachtig programma, waarvoor de kaartverkoop 6 oktober van start gaat. Wees er snel bij, want het aantal zitplaatsen is beperkt. “En na de renovatie van de boerderij kunt u met een gerust hart uw jas in de garderobe hangen, want ‘op de djälle’ is de temperatuur goed te regelen mede ook door de aanwezige vloerverwarming,” aldus de organisatie.

De kaartverkoop voor ‘Vjölle wille op de Djälle’ begint tijdens de expositie “Eigen Werk”, van 6 tot en met 22 oktober in de Peddemorsboerderij. Vanaf 6 oktober zijn de toegangskaarten ook verkrijgbaar bij Stoud bijoux, Westeinde 173, Vriezenveen. De kosten zijn 12,50 euro inclusief 2 consumpties.