Afbeelding

Sportcarrousel Vroomshoop met nieuwe sporten

za 1 oktober 2022 Twenterand

Na enkele jaren geen sportcarrousel in Vroomshoop was het weer mogelijk voor ZorgSaam Twenterand om een sportcarrousel voor alle basisscholen in Vroomshoop te organiseren. Er waren enkele nieuwe sporten in sport- en beweegaanbod.

De sportcarrousel is een sportdag, waarbij diverse lokale sportverenigingen uit Twenterand zich presenteren aan alle basisschoolleerlingen van groep 3 tot en met 8. Dit jaar was er: Taekwondo van sportschool Oude Luttikhuis; Voetbal van Sportlust Vroomshoop; Korfbal van kv TOP; Hockey van Zorgsaam Twenterand; Stormbaan van Dennis Verhuur; Atletiek van Fit met Passie; Dans van Dancestudio Danza en een tumblingbaan die beschikbaar was gesteld door LOVA.
Taekwondo en hockey waren twee onderdelen die voor het eerst deel uitmaken van de sportcarrousel. Gezien de enthousiaste reacties krijgt dit een vervolg. Bij hockey zal er worden gekeken om het na schooltijd te kunnen aanbieden.

Doel sportcarrousel

Het doel is om kinderen intrinsiek te motiveren voor een sport of bewegingsvorm. Doordat ze zelf nieuwe sporten ervaren, is dit vaker een keuze voor de lange termijn.In 2023 zal er weer een vervolg komen van de sportcarrousel.

Interesse?

Geïnteresseerd in één van de aangeboden sporten of meer weten over de sportcarrousel? Mail naar slamberink@zorgsaamtwenterand.nl.