Wie ook wil helpen kan houdbare producten inleveren.
Wie ook wil helpen kan houdbare producten inleveren.

Voedselbank groeit hard

za 17 december 2022

Het aantal cliënten van de Voedselbank Hardenberg Ommen groeit hard.  In januari zullen naar verwachting meer dan 850 mensen afhankelijk zijn van deze wekelijkse hulp. De voorraden lang houdbare producten slinken daarom ook hard. Het houden van winkelacties was daar vroeger een goede oplossing voor, maar dat gaat momenteel niet overal meer zo makkelijk. Corona, ruimtegebrek bij supermarkten, in de decemberkou buiten inzamelen zijn daar debet aan. Daarom wordt er ook anders ingezameld.

Met de groeiende vraag en afnemende voorraden is het tijd voor inzamelacties en inkopen van extra voedsel. Natuurlijk heeft de Voedselbank ook last van de hoge brandstofprijs. Voor die extra kosten zijn spaarpotjes, maar die zullen nu snel slinken. Daarom worden ook donaties erg op prijs gesteld.

Gelukkig zijn er vele gulle gevers. Zo zijn er veel bedrijven die kerstacties houden en geld overmaken. Ook scholen, kerken en verenigingen zijn actief om geld of producten in te zamelen. Een ander prachtig voorbeeld is een stel uit Ommen dat nog een lang vast contract heeft met lage energietarieven en daardoor per maand maar 130 euro kwijt is. Zij krijgen de subsidie van 2 x €190, maar hebben die niet nodig. Dus die geven zij aan lokale goede doelen. Een ervan is de Voedselbank Hardenberg Ommen.


Ook helpen?

Wie ook wil helpen kan houdbare producten inleveren. Dat kan tussen 9 uur en half 12 op elke maandag, woensdag en vrijdag aan de Nijverheidsstraat 2 in Hardenberg. Van 12 tot en met 23 december wordt ook ingezameld op het gemeentehuis van Hardenberg. Tijdens de openingsuren kunnen houdbare producten ingeleverd worden die niet in de koelkast bewaard hoeven te worden. Denk dan aan onaangebroken houdbare zuivel, groente in blik of pot, soep of bouillon in blik of zak of pak, droge pasta en rijst, pastasaus in pot of pak, koffie, thee, suiker, meel zoals pannenkoekenmeel en bloem, broodbeleg zoals pindakaas en jam. 


Via www.voedselbank-hardenberg.nl is meer informatie te vinden over het werk van de Voedselbank, over doneren en over aanmelden.