Juventa ’12 maatje te groot voor Bergentheim

ma 5 december 2022 Hardenberg

Voetbalvereniging Bergentheim moest zaterdag 3 december aantreden tegen voetbalvereniging Juventa ’12 uit Wierden. Juventa zat goed in de wedstrijd en won deze met 4-1.

Verschillende pogingen om de wedstrijd op een ander tijdstip te spelen, omdat het Nederlands elftal tegen Amerika moest spelen, hadden geen resultaat. Dit betekende dat de wedstrijd om 17.00 uur aanving. Gelukkig was er toen al wel de wetenschap dat het Nederlands elftal met 2-0 voor stond tegen de Amerikanen.

Het was ijzig koud in Wierden. Juventa was vanaf het begin de bovenliggende partij en ze creëerden verschillende kansen. Karel van Bergentheim stond echter zijn mannetje en hield het doel voorlopig schoon. In de 34e minuut moest hij echter voor de eerste keer deze middag de bal uit het doel halen, Luuk Schakel van Juventa maakte de 1-0. Met deze 1-0 stand ging Bergentheim de rust in. De weinige toeschouwers konden zich weer iets opwarmen.

Tweede helft

De tweede helft was nog geen minuut oud en Juventa scoorde weer, 2-0. Juventa was over het algemeen feller en ze vonden elkaar makkelijker. Meerdere spelers van Bergentheim, Rob, Gert Jan en wat later ook Ronny, verlieten de wedstrijd licht geblesseerd. Xander, Jesper en Bret waren de vervangers. Meer grip op het spel kregen ze echter niet. Na de 3-0 van Juventa maakte Bergentheim na een mooie rush nog wel de 3-1. In de 72e minuut scoorde Juventa met een fraaie treffer de laatste goal van deze middag, eindstand een verdiende 4-1 voor de Wierdenaren.