Afbeelding

Senioren Scootmobielers volgend jaar april op stap

za 26 november 2022 Hardenberg

Op uitnodiging van Stichting 55+ Actief Gramsbergen toonden zeven enthousiaste scootmobielers belangstelling om een scootmobielclub in het leven te roepen. Het doel is om regelmatig met elkaar en op verantwoorde manier gezellige trips in de omgeving te maken. Allen hadden gereageerd op een oproep aan alle 55-plussers in Gramsbergen. Vijf van hen kwamen in De Binder bij elkaar om daarover, samen met Jan Hamhuis en Mans Veldsink van het bestuur van 55+ Actief Gramsbergen, van gedachten te wisselen. Ze vonden het een goed idee, ook gezien het groeiende aantal scootmobielgebruikers. Daarmee staat nu al wel vast dat de scootmobielclub de twaalfde activiteit wordt binnen de stichting. Actief 55+ Gramsbergen blijkt andermaal een bloeiende overkoepeling te zijn voor de senioren in het Gramsbergse.

Informatie verstrekken

Het was een bijeenkomst van kennismaken, een opzet bespreken en vooruit kijken. Iedereen was het er mee eens dat een aparte scootmobielactiviteit met zijn eigen dingen als snelheid, afstanden en andere beter is dan aansluiting bij de fietsclub zoals eerst overwogen werd. Want het is gewoon een aparte tak van voortbewegen met onderlinge afstand om ontspannend en genietend er op uit te gaan. Het ging al over verzekerd zijn, over pechgevallen en hulp onderweg, over de risico’s onderweg, over behendigheid met de scootmobiel, over kleine deelname vergoeding voor onkosten en samen uit en samen thuis op pad gaan. Alles moet immers vertrouwd zijn en zeker ook veilig zijn.

In de wintermaanden kunnen al een heleboel dingen geregeld kunnen worden. Er is al contact geweest met de gemeente Hardenberg en met Veilig Verkeer Nederland / afdeling Hardenberg. Voorafgaand aan het seizoen streeft men naar een praktische korte oefencursus als het gaat om verkeersregels, behendigheid en de aandacht op gevaren voor de scootmobielers. Ook gaan de beide begeleidende coördinatoren Jan en Mans zich verdiepen in leuke en vertrouwde routes door buurtschappen en mooie dingen van de omgeving van Gramsbergen.

De inschrijflijst staat inmiddels open. Er is een opgaveformulier voor deelname aan scootmobielritten van de club waar ook gegevens ingevuld dienen te worden over verzekering en voorziening bij pech onderweg. Voorlopig is vanaf april voor de woensdagmiddag gekozen om er gezamenlijk maandelijks op uit te gaan. Begin- en eindpunt zal altijd bij De Binder in Gramsbergen zijn. Kent men liefhebbers in de omgeving om mee te doen aan deze drempelverlagende gezelligheidstochten? Ja? Dan zijn de inschrijfformulieren te verkrijgen via Jan Hamhuis, 0524-561898 / janhamhuis@gramsbergen.nl of via Mans Veldsink, 06-30905254 / mans.dina@kpnmail.nl. Want ook nu gaat het gezegde weer op: hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

Afbeelding