Afbeelding
G. Brokelman

Zwaantje en Gerard 60 jaar getrouwd

di 29 november 2022 Hardenberg

Gerard Ligtenberg (85) en Zwaantje Vinke (81) vierden op zondag 20 november het feit dat zij 60 jaar getrouwd zijn. Het paar woont al die jaren met veel plezier aan de stationsstraat in Hardenberg.

Beide echtelieden leerden elkaar kennen op straat in Heemse. Na vier jaar verkering trouwden ze in het toenmalige gemeentehuis van Heemse. Het paar werd gezegend met twee zoons, een dochter en zeven kleinkinderen.

Gerard Ligtenberg zag het levenslicht in de buurtschap Brucht en groeide op als derde telg in een gezin van vijf kinderen. Met het getuigschrift van de bakkersschool in Almelo op zak ging hij aan de slag bij bakkerij Olsman in Oud-Bergentheim en later bij bakker Van de Haar. Na 22 jaar nam hij om gezondheidsreden afscheid van het bakkersvak. Wavin Hardenberg werd zijn nieuwe broodheer en na nog eens 22 jaar maakte hij op 57-jarige leeftijd gebruik van een VUT regeling.

Zwaantje Vinke werd geboren in Heemse en groeide op met twee broers en één zus. Na twee jaar huishoudschool in Hardenberg verdiende ze haar eerste guldens bij de Spar in Hardenberg en Viva supermarkt Oostenbrink in Heemse.