V.l.nr.r: Arjan Hutten, Jeroen Jans, Niels Verrijt, Rinke en Sibbele Oegema met buurtkinderen op de achtergrond.
V.l.nr.r: Arjan Hutten, Jeroen Jans, Niels Verrijt, Rinke en Sibbele Oegema met buurtkinderen op de achtergrond. Eigen foto

Opening Pumptrack

ma 21 november 2022

Een speelplaats, racecircuit en sportaccommodatie, sinds enkele weken ligt er in Dedemsvaart een nieuwe pumptrack. Een pumptrack is een klein BMX-circuit met veel bochten en lage bulten van asfalt waarop geraced kan worden. Op 17 december wordt de pumptrack officieel geopend door Olympisch BMX Kampioen Niek Kimmann. Ook zal BMX vereniging FCC de Vaart tijdens de opening leen-materiaal verzorgen voor kinderen die graag de pumptrack een keer willen proberen.

De pumptrack is gerealiseerd nabij de Kotermeerstal. Vorige week is de baan met succes gekeurd en voorzien van een veiligheidscertificaat. Sindsdien is de baan vrij toegankelijk voor gebruik. De Hoofdtrainer van de BMX vereniging, Niels Verrijt, vindt de pumptrack een grote aanwinst: “Iedereen kan hier iets proberen; beginners kunnen oefenen op het springen van een bult en gevorderden kunnen vele technieken hier verbeteren. En kinderen kunnen de hele dag gebruik maken van de baan. 's Avonds verzorgen wij trainingen op de BMX-baan."